Neobična presuda: sud zabranio Ani da Sandri šalje poruke na Messenger

Objavljeno, 02. studenoga 2023. Crna kronika
# Foto: UNSPLASH / PETER KASPRZYK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Neobična presuda u četvrtak: sud je naložio Ani iz Zagreba da Sandri “prestane upućivati poruke putem Messengera kojima vrijeđa njezino pravo osobnosti”.

Sanji mora platiti 1800 eura odštete i troškova. Ana je početkom ove godine već pravomoćna osuđena za kazneno djelo nametljivog ponašanja te je dobila uvjetnu zatvorsku kaznu. Kazneno djelo počinjeno je od kolovoza 2020. do lipnja 2021. godine.

Sandra je svjedočila kako dotad s Anom nikad nije kontaktirala i nije ju poznavala, a ona joj je jednog dana putem Messengera uputila poruku optužujući je za krađu stvari. Odgovorila joj je da je riječ o zabuni, ali Ana se nije dala.

Nastavila je u porukama optuživati Sandru da nosi stvari ukradene od njezine pokojne majke i djeteta. Kasnije je nastavila slati poruke “da je lopov, ljudsko smeće, lažljiva gadura, prasica, itd., a isto se odnosilo i na članove njene obitelji”.

Snimljena da krade

“Posljednju takvu uputila je u lipnju kad mi je poslala fotografiju nepoznate osobe tvrdeći da sam to ja snimljena kako kradem. Te su me poruke uznemirile, povrijedile i ponizile, dovodeći me u stanje rastresenosti”, rekla je Sandra.

Ana se branila kako su te poruke izvučene iz konteksta, da je Sandra i nju vrijeđala i ismijavala premda je tu komunikaciju mogla okončati jednostavnim stavljanjem “na blok”. No, sudac je danas naglasio kako je u kaznenom postupku već utvrđeno da se Ana nametljivo ponašala te je zbog toga osuđena.

Današnja presuda koja se odnosi na zabranu komuniciranja putem Messengera i odštetu od 1800 eura je nepravomoćna i Ana se na nju može žaliti.


Tagovi: MESSENGER PORUKE ZABRANA

NEDAVNO OBJAVLJENO