NAKON RASPUŠTANJA PARLAMENTA

Nema Sabora, ali masne plaće ostale: godinu dana hladovine

Objavljeno, 22. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: HRVATSKI SABOR
AUTOR
Redakcijski tekst

Novi izbori su raspisani, Sabor je raspušten, ali – ne morate brinuti – saborskim zastupnicima ostaju masne plaće još jedno vrijeme.

Premda neće baš ništa raditi i već danas se mogu komotno preseliti na more te tamo ostati do jeseni, zakon im omogućava da i dalje primaju saborsku plaću. Prvih šest mjeseci, zaključno sa studenim, punu, a drugih šest mjeseci, do svibnja, pola plaće.

Kako to izgleda u slučaju saborskih zastupnika iz Koprivničko-križevačke županije? Najveću saborsku plaću, prema podacima Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, ima bivši križevački gradonačelnik Branko Hrg (HDS).

Branko Hrg govorio o Podravki i pekmezari
Branko Hrg / Foto: facebook

On je primao 17.200 kuna neto mjesečno, što će nastaviti primati sve do prosinca. No, moguće je da Hrg na koncu opet završi na listi HDZ-a pa dobije novi mandat već krajem srpnja ili početkom kolovoza.

Drugih šest mjeseci Hrg ima pravo na pola plaće, odnosno na 8600 kuna, što također nipošto nije loše.

Bandićev saborski zastupnik Željko Lacković iz Đurđevca primat će idućih šest mjeseci punu plaću od 16.200 kuna, a do svibnja pripada mu pola od tog iznosa, odnosno 8100 kuna.

Milan Bandić i Željko Lacković
Željko Lacković / Foto: Facebook

Saborski zastupnik HDZ-a iz Koprivnice Damir Felak ima zajamčenu šestomjesečnu plaću od 15.100 kuna, a od prosinca do svibnja može računati na 7550 kuna. No, Felak bi također mogao opet na listu, pa se i njemu smiješi novi mandat.

Damir Felak (desno) / Foto: DANICA.HR

Na koncu, bivši HSS-ovac i Bandićev ‘žetončić’ Mladen Mađer iz Novigrada Podravskoga kod Koprivnice idućih će šest mjeseci primati punu plaću od 14.600 kuna. Drugih šest mjeseci dobivat će 7300 kuna.

Mladen Mađer, Bandićev saborski zastupnik
Mladen Mađer / Foto: Facebook

Tagovi: PLAćE SABOR ZASTUPNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO