UČINKOVITO PRAVOSUĐE

Neki lik keramičaru 2008. ostao dužan za pločice. Suđenje još nije počelo…

Objavljeno, 12. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Nakon desetljeća natezanja, pravosuđe je uspjelo doći do podizanja pravomoćne optužnice u slučaju koji se dogodio u lipnju 2008. godine i koji je u kaznenom smislu ‘težak’ oko 170.000 kuna.

Priča je zapravo vrlo jednostavna: direktor (46) građevinske tvrtke s područja Koprivnice keramičaru kojeg je uzeo kao podizvoditelja radova na dvije zgrade ostao je dužan 170.000 kuna za izvedene radove. Optužnica kaže da mu ih nikad nije platio premda je na vrijeme dobio novac od vlasnika zgrada.

Istraga je trajala godinama, a onda je Općinski sud u Koprivnici odlučio odbiti optužnicu i obustaviti kazneni postupak protiv direktora koji je osumnjičen za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju. Na to se žalilo Općinsko državno odvjetništvo, pa je Županijski sud u Varaždinu poništio rješenje o odbačaju i – što je doista rijedak slučaj – sam potvrdio optužnicu. Suđenja će, dakle, biti.

“Optužnicom se direktora tereti da je u lipnju 2008. u Koprivnici dogovorio s obrtnikom da će za njegovu tvrtku postaviti pločice na dvije nove zgrade. Iako je investitor toj tvrtki platio za keramičarske radove više od 190.000 kuna, direktor je obrtniku dao samo 20.000 kuna”, priopćili su tužitelji.

No, obrtniku je ta optužnica doista slaba utjeha. Pitanje je koliko će trajati suđenje i kako će završiti, a moguće je – s obzirom na učinkovitost domaćeg pravosuđa – da sve ode i u zastaru.


Tagovi: DUžAN KERAMIčAR OPTUZNICA PLOčICE

NEDAVNO OBJAVLJENO