ZNALA JE GDJE DRŽI KLJUČ

Nećakinja iz sefa bogatog ujaka ukrala čak 1,8 milijuna kuna

Objavljeno, 07. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Tužitelji su pokrenuli istragu protiv nećakinje (28) koju se sumnjiči da je iz sefa bogatog ujaka (57) tijekom nekoliko godina ukrala više od 1,8 milijuna kuna.

Tereti je se za kaznena djela teške krađe i pokušaja teške krađe, za što može dobiti do osam godina zatvora.

Sumnja se kako je nećakinja od kraja 2017. do veljače 2020. u stanu ujaka u Čakovcu u najmanje deset navrata potajice uzimala ključ i novac iz sefa, a ključ vraćala na mjesto na kojem ga je ujak skrivao.

Ona je, tvrde tužitelji, “iskoristila činjenicu da je ujak imao povjerenje u nju te ju upoznao s postojanjem skrivenog sefa u potkrovlju stana u kojem se nalazi veća količina novca i mjestom gdje je spremljen ključ sefa”.

“Sumnja se da je uzela oko 240.000 eura u protuvrijednosti više od 1,8 milijuna kuna. U svibnju ove godine, nakon što više nije mogla doći do ključa sefa, pokušala je nasilno otvoriti sef, ali nije uspjela”, otkrivaju u Općinskom državnom odvjetništvu.

Nakon što je shvatio da se sa sefom nešto događa, ujak je očito sakrio ključ od nećakinje, ali pohlepa je bila jača pa je pokušala na sve načine provaliti. Tako je i otkrivena.


Tagovi: čAKOVEC KRAđA NOVCA NEćAKINJA SEF UJAK

NEDAVNO OBJAVLJENO