PREMINULA HRABRA MAJKA

‘Ne mogu odustati od borbe za djecu, život, dostojanstvo’, bile su njezine zadnje riječi

Objavljeno, 09. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA (Marijeta Bugarin s majkom Valentinom Smoljanović)
AUTOR
Redakcijski tekst

Nakon teške bolesti, preminula je Valentina Smoljanović (43), javnosti poznatija kao hrabra majka 15-godišnje djevojčice Marijete Bugarin, jedine u Hrvatskoj oboljele od iznimno rijetkog Parry-rombergova sindroma. Tužnu vijest objavili su na Facebooku njezini prijatelji.

“Sutra (nadam se) konačno vizita i saznanje šta se iskompliciralo, gdje, zašto i kako dalje (spajaju se prvi maj i vikendi cccc). Nemam vremena, nemam hrabrosti, nemam ludosti dovoljno da odustanem od borbe za djecu, za život, za dostojanstvo”, bilo je posljednje što je Valentina, uz fotografiju iz bolnice, objavila na svojem Facebook profilu prije četiri dana.

Marijeta je 2015. godine u SAD-u podvrgnuta operaciji zbog rijetkog Parry-rombergova sindroma. Obitelj je isticala kako su time dobili nekoliko godina nade i očekivanje kako će djevojčica što prije biti spremna i za nove operacije.

Da stvar bude još gora, teška srčana bolest nakon toga dijagnosticirana je i Marijetinu starijem bratu (16). Obitelj sada više od svega treba pomoć i utjehu u teškim vremenima koja slijede.


Tagovi: MARIJETA BUGARIN UMRLA VALENTINA SMOLJANOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO