Navijač s ustaškom zastavom je iz poznate HDZ-ove obitelji. On i otac tukli su policiju

Objavljeno, 15. rujna 2023. Vijesti
# Foto: Dino Sušec i Dean Capan s prijateljem na putu za Rijeku uoči utakmice
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznata je kazna za dvojicu navijača koji su na utakmici Hrvatska – Latvija u nekoliko navrata istaknuli ustašku zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s događajem.

Portal Danica otkriva kako je drugookrivljeni otprije dobro poznat policiji, ali i hrvatskoj javnosti. On je Dino Sušec (34) iz Zamlake kod Varaždina, sin moćnog HDZ-ovca Ivana Sušeca (60). Prvookrivljeni je njegov prijatelj Dean Capan iz Šemovca, sela kod Zamlake.

Danica je u posjedu fotografije koju su mladići snimili u automobilu na putu za Rijeku. Sušec drži zastavu s ustaškim simbolom, a njegov prijatelj Capan ima kapu HOS-a. Treći mladić, kako se priča, nije sudjelovao u toj paradi zabranjenog znakovlja, ali je išao s njima na utakmicu.

Treći napadač

U Sušecovu slučaju riječ je o poduzetničkoj obitelji, a otac je član Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog te predsjednik kluba vijećnika HDZ-a. U ožujku ove godine izbio je veliki skandal nakon što su otac i sin uhićeni jer su pretukli policajce.

Kako smo pisali u ožujku, sutkinja je oca, sina i trećeg napadača odmah pustila na slobodu unatoč napadu na policajce koji su ozlijeđeni. Tučnjava je izbila u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu. Nakon što je pozvana policija, trojac je odmah napao i njih.

“Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake.

Napad i istraga

Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede. Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu“, rekli su tada u policiji.

Unatoč teškim kvalifikacijama kaznenih djela, sudac istrage ih je odmah pustio da se brane sa slobode. Kazneni postupak protiv njih još traje.

Premda u HNS-u tvrde kako je riječ o namjernom i insceniranom incidentu, naš sugovornik navodi kako to nema veze s istinom.

“Dino Sušec je takav, njegov profil je pun slika s HOS-ovcima i njihovim obilježjima. On je to sigurno uradio iz uvjerenja. Inače je bio dobar nogometaš, a danas je vatreni navijač”, rekao je dobro upućen sugovornik.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO