OBJAVLJENI NAJPOŽELJNIJI STUDIJI

Navala na studije Sveučilišta Sjever: na jedno mjesto i 20 zainteresiranih

Objavljeno, 15. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Sveučilište Sjever
AUTOR
Robert Mihaljević

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je popis trenutačno najpoželjnijih sveučilišnih studija onako kako su ih zasad rangirali maturanti koji su prijavili svoje želje.

Prema tim podacima, opet je prilična navala na stručne studije koprivničkog Sveučilišta Sjever na kojima broj prijavljenih ovog časa višestruko premašuje broj upisnih mjesta.

Najpopularniji studij na Sjeveru je Fizioterapija: slobodno je 27 mjesta, a prijavljenih je čak 592, odnosno 22 puta više. I ne samo to: taj je stručni studij kao prvi izbor prijavilo 88 maturanata.

Na drugome je mjestu stručni studij Sestrinstva (27 mjesta i 443 prijave), na trećem Poslovanje i menadžment ( 21/224), četvrti je Multimedija (70/431), peti Medijski dizajn (30/175), a šesti Komunikologija (21/233). Dalje slijede Proizvodno strojarstvo, Mehatronika, Elektrotehnika, Graditeljstvo i Prehrambena tehnologija.

Najpoželjniji studij u Hrvatskoj trenutačno je Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, slijede Radiološka tehnologija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i Psihologija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Svoje izbore studija maturanti mogu korigirati sve do objave rezultata državne mature 15. srpnja. Nakon toga, sustav se zaključava i rade se liste upisanih na pojedine fakultete.


Tagovi: STUDIJ SVEUCILISTE SJEVER UPISI

NEDAVNO OBJAVLJENO