TUŽILA IH POSRNULA ĐURĐEVAČKA TVRTKA

Poznati nogometaš i njegova bivša ipak ne moraju vratiti pola milijuna kuna

Objavljeno, 05. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot (HTV)
AUTOR
Redakcijski tekst

Nekadašnja Dinamova nogometna zvijezda Igor Cvitanović ipak neće morati vratiti pola milijuna kuna đurđevačkoj tvrtki Natura Agro u stečaju koja mu je bila uplatila taj iznos kao polog za preuzimanje njegova poduzeća Agrocvita iz Ernestinova, koje je u međuvremenu ugašeno. Nepravomoćna je to presuda Trgovačkog suda u Varaždinu kojom je završena prva etapa pravosudne trakavice koja se vuče već desetak godina.

Kada je prije osam godina policija upala u Naturu Agro istražujući malverzacije bivšeg direktora Željka Blažoka, u toj priči počelo se spominjati i ime poznate nogometne zvijezde, sadašnjeg trenera Istre. Natura je Cvitanoviću isplatila 500.000 kuna predujma za kupnju poduzeća Agrocvita, odnosno mlina u Ernestinovu, ali posao nikad nije zaključen. Direktor je nakon toga uhićen, a đuđevačka tvrtka vrlo brzo završila u stečaju. Stečajni upravitelj odlučio je Cvitanovića tužiti za taj iznos, ali Trgovački sud odbacio je tužbu uz zanimljivo objašnjenje.

Natura od Cvitanovića nikad nije kupila mlin za dogovoren iznos od tri milijuna kuna jer nije uspjela dobiti kredit, svjedočili su bivši čelnici đurđevačke tvrtke. Igor i njegova tadašnja supruga Marija pozivali su pak Blažoka da, sukladno tom predugovoru, “izvrše isplatu razlike do pune ugovorene cijene od tri milijuna kuna”. No, on to nije učinio, već je samo “obećavao da će to učiniti i time održavao u zabludi tužene da će u cijelosti isplatiti ugovoreni iznos”. Natura se prema tom ugovoru obvezala Cvitanovićima platiti cijeli iznos u više obroka najkasnije do kraja lipnja 2011. godine.

-S obzirom da tuženici nisu postigli ugovorenu cijenu u iznosu od tri milijuna kuna, krivnjom direktora Nature koji je zaključio predugovor premda nije osigurao novac, time je u trenutku zaključenja Predugovora nastala i dospjela šteta tuženicima minimalno u iznosu od 500.000 kuna – navodi se u presudi Trgovačkog suda.

Zato su tražbine jednostavno prebijene. Cvitanović je od Nature potraživao pola milijuna, koliko i Natura od njega. No, štos je u cijeloj priči da su Cvitanovići od Nature dobili pola milijuna kuna, a Natura od Cvitanovića niti mlinski kamen.


Tagovi: CVITANOVIć NATURA AGRO TRGOVAčKI SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO