ŠTO KAŽE MINISTRICA

Nastava u školi svaki tjedan počinje hrvatskom himnom, roditelji se pobunili

Objavljeno, 06. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Svaki ponedjeljak u zagrebačkoj Osnovnoj školi Petra Preradovića nastava počinjie izvođenjem hrvatske himne. Učenici se dižu i mirno je slušaju, a ima i onih koji ostaju sjediti.

Dio roditelja na to se požalio portalu Index smatrajući da himni nije mjesto u školi, pogotovo ne svakog tjedna.

“Istina je, svakog ponedjeljka ujutro na početku prvog sata djeci se pušta himna i tad djeca ustaju. Međutim, imamo i učenike različitih vjeroispovijesti i nacionalnosti koji na odaju počast našoj zastavi i himni i oni ostaju sjediti za vrijeme trajanja himne”, rekao je ravnatelj škole Denis Žvorc za Index.

Večernji list je na tragu tog teksta pitao i ministricu obrazovanja Blaženku Divjak što misli o himni svaki tjedan u školskim učionicama.

“Prvoga dana nastave u svim školama održavaju se priredbe za učenike prvih razreda na kojima se izvodi i himna RH, a istaknuta je i zastava.

Samo isticanje simbola neće pridonijeti jačanju domoljublja, već je potrebno kroz odgoj i obrazovanje kod učenika poticati razvoj pozitivnih vrijednosti među kojima su svakako i one vezane uz nacionalni i kulturni identitet”, odgovorili su im iz resornog ministarstva.


Tagovi: HIMNA NASTAVA SKOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO