Naša tvrtka objavila plaću direktora: čovjek zarađuje 416.000 kn mjesečno!

Objavljeno, 05. svibnja 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Emil Tedeschi (lijevo) na skupu u Podravki
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata hrvatska kompanija sazvala je za 15. lipnja skupštinu dioničara na kojoj će se odlučivati o isplati čak 50 kuna dividende.

Atlantic grupa lani je ostvarila neto dobit od 345 milijuna kuna. Na skupštini će se, među ostalim donijeti odluka o odobrenju izvještaja o primicima ključnog menadžmenta u prošloj godini.

Prema tom izvještaju, čelnik kompanije i većinski vlasnik Emil Tedeschi dobivao je mjesečno u prosjeku čak 416.000 kuna bruto. Članovi uprave i potpredsjednici kompanije Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar zarađivali su otprilike po 250.000 kuna mjesečno.

Riječ je o ukupnim primanjima u koje ulaze fiksna plaća, varijabilni dio koji ovisi o rezultatima poslovanja te primanja u naravi. Tedeschiju je lani isplaćeno ukupno oko 5 milijuna kuna bruto. Riječ je o brutu I, na što se još plaća bruto II, odnosno doprinosi za zdravstveno.

Emil Tedeschi, Atlantic grupa
Emil Tedeschi, čelnik Atlantic grupe / Foto: Youtube screenshot

Čelnik Atlantica dobit će i izdašnu dividendu nakon što skupština u lipnju odobri isplatu 50 kuna dividende po dionici. Tedeschiju koji ima 50,2 posto dionica Atlantica pripada dividenda u iznosu od 84 milijuna kuna bruto, od čega treba platiti 10 posto poreza na dohodak od kapitala.

Lada Tedeschi Fiorio s 5,8 posto dionica dobit će 10 milijuna kuna dividende, a Neven Vranković koji ima oko 21.400 dionica primit će dividendu u iznosu od milijun kuna.

Značajne iznose dobit će i drugi krupni dioničari poput mirovinskih fondova. Raiffeisen obvezni mirovinski dobit će, tako, 18 milijuna kuna, AZ fond 14 milijuna, a Erste plavi 12 milijuna kuna.


Tagovi: ATLANTIC GRUPA EMIL TEDESCHI PRIMANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO