Napio se jer ga ostavila cura pa u 3 ujutro zaustavio kombi na cesti. Kakva greška!

Objavljeno, 26. lipnja 2023. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Mišel proglašen je krivim i osuđen jer je u sitne sate upravljao automobilom pod znatnim utjecajem alkohola.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u srpnju oko 2.50 sati ujutro u mjestu Velika Buna, Ulica Turopoljsko-posavskog odreda bb, kad je Mišel upravljao automobilom po kolniku Ulice Seljine brigade u smjeru sjevera.

Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Turopoljsko-posavskog odreda, zaustavila ga je policija te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od čak 2,48 promila. Mišel (37) je na sudu priznao prekršaj, ali i otkrio bizarnost cijele situacije.

Vidio svjetlo

“U to vrijeme bio sam u jednoj emocionalnoj krizi zbog raskida s djevojkom pa sam s prijateljima utapao tugu u alkoholu. Nakon toga sam vozio i razmišljao. U jednom trenu Ispraznio mi se mobitel i više nisam znao gdje se točno nalazim.

Zato sam izašao iz vozila i zaustavio jedan kombi čija sam svjetla vidio. Ali, na moju žalost, radilo se o policijskom kombiju. Kad sam s njima počeo razgovor, osjetili su miris alkohola pa su me alkotestirali i utvrdili da sam pijan.

Žao mi je što sam počinio ovaj prekršaj. Do sada nikad nisam prekršajno kažnjavan. Obećavam da ću ubuduće paziti kako do sličnih prekršaja ne bi dolazilo”, branio se Mišel pred sucem.

Tri mjeseca zabrane

Sudac ga je kaznio s 900 eura te mora platiti 40 eura troškova postupka. No, od cijelog iznosa odbija mu se 40 eura jer je jedan dan proveo na triježnjenju u policijskom pritvoru. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja. Olakotno je bilo to što doista nikad nije kažnjavan.

“Sud je za počinjeni prekršaj, umjesto kazne u propisanom iznosu, okrivljeniku izrekao kaznu ispod propisanog minimuma jer smatra da se svrha kažnjavanja može postići i blažom kaznom od najmanje propisane”, zaključio je suda u presudi.

Mišel je prihvatio izrečenu kaznu i odrekao se prava na žalbu. No, presuda je i dalje nepravomoćna jer se na nju može žaliti Policijska uprava koja je i podnijela optužni prijedlog.


Tagovi: OSTAVILA GA CURA PIJAN POLICIJA PRESUDA VOZIO ZAUSTAVIO KOMBI

NEDAVNO OBJAVLJENO