PODIGNUTA OPTUŽNICA

Napao susjedu jer je prala tepih ispred zgrade: ‘Kurvo, šta me špricaš?’

Objavljeno, 22. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljeniku Dragi (76) prijeti osam mjeseci zatvora zbog fizičkog napada na susjedu Marinu (65), vrijeđanja i prijetnji smrću.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo državno odvjetništvo, sve se događalo lani u lipnju oko 12.30 sati na zagrebačkom Črnomercu.

“U nakani da ustraši susjedu Marinu koja je u dvorištu zgrade prala tepih, vikao joj: Što me špricaš, kurvo jedna! Udarao ju je pritom šakama po glavi, nakon čega je prema njoj bacio štap kojem se ona izmakla, pri čemu je razbio plastičnu posudu za sadnice i gađao ju komadima plastike.

Cijelo je vrijeme vikao da će ju smrviti i ubiti te ju nazivao kurvom, glupačom i govorio joj da su oni cigani, uslijed kojeg postupanja je Marina zadobila povrede u vidu ogrebotine na glavi i ruci, dakle drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti i teško tjelesno ozlijediti”, navodi se u optužnici.

‘MARINA ME POŠPRICALA’

Drago se tijekom istrage branio kako nije prvi put da se nešto ovako dogodilo, budući da je s Marinom već duže u lošim odnosima. Tog dana je Marina u dvorištu zgrade crijevom za vodu prala tepih. Kada je prošao kraj nje izlazeći u šetnju, ona ga je polila vodom, na što ju je on pitao: “Što me špricaš?”.

“U tom trenutku Marina je pojačala mlaz vode te me je pošpricala tako da sam cijeli bio mokar. Kako bih se obranio, odgurnuo sam crijevo s njezinom rukom, no nisam je udario, te sam otišao dalje šetati”, tvrdi Drago.

Tužitelji za Dragu traže osam mjeseci uvjetnog zatvora u koji neće morati ako u roku od dvije godine opet ne počini slično kazneno djelo

Marina pak kaže kako već tri godine ima problema sa susjedom koji je vrijeđa i fizički napada te prijeti, što je i dosad prijavljivala policiji. Uvijek ju napadne kada zna da joj suprug nije kod kuće. U nekoliko navrata joj je rekao da je on star čovjek i nema što izgubiti.

“Problemi su počeli kada sam postala predstavnik stanara te je Drago uvijek od mene nešto tražio. Na primjer, tražio bi da prijavim nekoga od susjeda zbog nekih gluposti, i to je bilo skoro svaki dan. Također, prigovarao je što susjeda koja je dan prije izašla iz rodilišta sa novorođenom bebom, nije prijavila novog člana za potrošnju vode.

BACIO ŠTAP NA ŽENU

Nakon što sam mu odgovorila da će se to sigurno riješiti te da je žena tek izašla iz rodilišta, naljutio se i tu su počeli naši problemi. Tako je bilo i tog dana kad sam u dvorištu prala tepih i u jednom trenutku je do mene došao Drago i počeo me udarati šakama po glavi vičući: Što me špricaš, kurvo jedna!

Dalje me je udarao, a ja sam se izmicala i gurala ogradu prema njemu kako ne bi mogao ući u dvorište. Nakon što sam uspjela zatvoriti tu ogradu, on je bacio neki štap prema meni, ali sam se uspjela izmaknuti. Zatim je uzeo posudu u kojoj su bile sadnice i razbio je na dva dijela te me pogodio tom plastikom po glavi i po ruci.

Cijelo je vrijeme vikao i prijetio da će me smrviti, da će me ubiti, govorio mi je da smo cigani, nazivao me kurvom i glupačom. Otrčala sam u svoj stan i pozvala policiju, a Drago se udaljio. Otad ga više nisam vidjela”, svjedočila je ona.

Tužitelji, dakle, kaznenim nalogom za Dragu traže osam mjeseci uvjetnoga zatvora u koji neće morati ako u roku od dvije godine opet ne počini slično kazneno djelo.


Tagovi: NAPAO SUSJEDU OPTUZNICA TEPIH ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO