ISPLANIRALI SVE, OSIM JEDNOG

Naoružani do zuba krenuli u kuću do sefa punog novca. No, nešto ih je šokiralo

Objavljeno, 26. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Razbojnička četvorka do detalja je isplanirala pljačku u obiteljskoj kući u Čazmi jer su dobili informacije da se u toj kući u metalnom sefu čuva velika količina novca.

Dvojica muškaraca u dobi od 56 i 42 godine zaputili su se kobne večeri do kuće u automobilu s lažnim registarskim oznakama. Kad su stigli blizu, vozilo su parkirali na skrovito mjesto te se pješice zaputili prema kući. Za razbojništvo su bili opremljeni do zuba. Nosili su alat za provaljivanje vrata, nož, pištolj, sprej za oči, palice, ljepljivu traku.

‘Netko nas je otkucao’

Bili su sigurni da će vlasnika kuće prisiliti da im otkrije tajnu šifru sefa kako bi mogli uzeti toliko sanjani plijen. Čuli su, naime, da obitelj u sefu drži više stotina tisuća kuna u različitim valutama.

“Stoj, policija! Ruke u zrak, odmah! Diži ruke!”, odjednom su se sledili od povika iz mraka.

Pripadnici bjelovarske interventne policije svladali su ih u trenu, nabili im lisice na ruke i odvezli u postaju. “Netko nas je otkucao”, sigurno im je tog časa prostrujalo glavom.

Pali su u klasičnoj sačekuši koju im je pripremila bjelovarska policija. Županijsko državno odvjetništvo kasnije je naglasilo “da su ih policijski službenici uočili i uhitili, pa okrivljenici nisu uspjeli u dovršenju kaznenog djela”.

Pušteni na slobodu

Protiv razbojničkog dvojca pokrenuta je službena istraga, ali i protiv glavnog organizatora (39) i njemu bliske osobe (55) koja je dvojcu prenijela organizatorove informacije o sefu, rasporedu prostorija i članovima kućanstva. Pokušaj razbojništva dogodio se 20. lipnja u noći ove godine.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage da se protiv razbojničkog dvojca i organizatora odredi istražni zatvor, ali sudac je to odbio. Zatvor je na kraju određen samo protiv četvrtookrivljenog organizatora, ali ne i protiv naoružanog dvojca koji je krenuo u razbojnički pohod.

Dvojcu su naređene mjere opreza: “zabrana napuštanja mjesta boravišta tako da se ne smiju udaljavati izvan granica mjesta u kojem žive te obvezu redovitog javljanja policiji. Bjelovarski tužitelji žalili su se na takvu odluku tražeći istražni zatvor i protiv razbojnika.


Tagovi: čAZMA POLICIJA RAZBOJNISTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO