Nakon naše objave osjetno skočila cijena Podravkine dionice

Objavljeno, 08. studenoga 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravkina dionica opet rastura na burzi zbog objave da je Mesna industrija Braća Pivac kupila novi veći vlasnički paket.

Portal Danica otkrio je kako su Pivci prošli tjedan, u srijedu, od člana uprave Belupa Marka Đereka kupili 7500 Podravkinih dionica, za što su izdvojili 4,59 milijuna kuna, odnosno 612 kuna po dionici.

Otad do danas vrijednost dionice Podravke skočila je za čak 6 posto, pa se u trenutku dok ovo pišemo (utorak, oko 11.30 sati) cijena kreće oko 650 kuna. Time se vrijednost Podravke prvi put vratila na razine prije ruske agresije na Ukrajinu 24. veljače.

Današnji rast cijene dionice od 4,84 posto do podneva odvija su na relativno visokim volumenima. Prijepodne je na dionici Podravke ostvaren promet veći od 2,5 milijuna kuna, što pokazuje pojačan interes investitora nakon naše objave da Braća Pivac opet kupuju.

Na razini od 650 kuna tržišna vrijednost Podravke iznosi oko 4,63 milijarde kuna. Od prošle srijede do danas u podne vrijednost koprivničke kompanije, tako, narasla je za 270 milijuna kuna.

Napomena: Autor teksta nema dionice Podravke niti tvrtki iz sustava Pivac grupe, niti se ovaj tekst može shvatiti kao poziv na kupnju tih dionica


Tagovi: BRAćA PIVAC DIONICE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO