BROJKE U PRVOM POLUGODIŠTU

Nakon milijunskog minusa, koprivnički Komunalac konačno posluje s dobiti

Objavljeno, 29. srpnja 2019. Financijer
# Foto: GRAD KOPRIVNICA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zvuči nevjerojatno, ali koprivnički Komunalac prvo je polugodište ove godine završio u plusu. Poslovne brojke objavljene su nakon sjednice Nadzornog odbora gradske komunalne tvrtke u ponedjeljak.

Ukratko, Komunalac je u prvih šest mjeseci ostvario 25,8 milijuna kuna prihoda, što je 18 posto više nego lani, a dobit je iznosila 252.000 kuna. Lani je u istom razdoblju zabilježen gubitak od čak 3,7 milijuna kuna.

Rezultat je to, prije svega, povećanja cijena komunalnih usluga koje su stupile na snagu lani u studenome. No, posebno je važno da je veliki poslovni prostor u kojem je Pevec prestao generirati gubitak. Lani je taj centar bio u plusu od 266.000 kuna, a dobio je i novog stanara – tvrtku Hangar 18 koja će tamo sklapati vlastite televizore.

“Ono što smo najavljivali, to smo i ostvarili. Komunalac je u prvom polugodištu ostvario pozitivan rezultat. Bilo je teških i nepopularnih poteza, ali tad smo utvrdili da znamo u kom smjeru idemo i što želimo ostvariti. Danas možemo reći da se ta vizija počela pokazivati kao nešto što je ostvarivo”, naglasio je gradonačelnik i predsjednik Skupštine tvrtke Mišel Jakšić nakon današnje sjednice NO-a Komunalca.

Komunalčev problem i dalje ostaje upravljanje nekretninama, prije svega Gradskim bazenima Cerine te sportskim objektima (dvorane i stadion). Bazeni i sportski objekti u prvom polugodištu bili su u minusu od gotovo 900.000 kuna.

Zato je i predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal nedavno predložio da se uvede model po kojem bi Grad Komunalcu podmirivao dio troškova tih objekata javne namjene.

Pal je, naime, ispravno zaključio kako mnogi klubovi, škole i sportaši koriste objekte u iznimno povoljnim aranžmanima. Nije pošteno, kaže on, da sav teret padne na pleća Komunalca.


Tagovi: KOMUNALAC PLUS POLUGODIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO