PODACI ZA OVU GODINU

Najviše gay brakova sklopljeno u Zagrebu, Istri, Rijeci, Splitu i Koprivnici

Objavljeno, 11. studenoga 2021. Zabavno
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ove je godine u prvih devet mjeseci na području Hrvatske sklopljeno ukupno 57 životnih partnerstava između osoba istog spola, doznaje Danica.

Životno partnerstvo je zajednica obiteljskog života dviju osoba istog spola sklopljena pred matičarom. U javnosti se takvo partnerstvo često opisuje sintagmom gay braka.

Kako je potvrđeno našem portalu, ukupno je sklopljeno 35 partnerstava osoba ženskog spola i 22 partnerstva među dvojicom muškaraca.

Najviše gay brakova pred matičarem u prvih je devet mjesec sklopljeno u Zagrebu, ukupno 36. Dalje slijede Istra i Rijeka sa po četiri životna partnerstva, Split sa tri te Koprivnica i Slavonski Brod sa po dva.

Oba su u Koprivnici sklopljena ovog ljeta i u oba slučaja riječ je o ženskom paru. Inače, prvi istospolni brak na sjeveru zemlje sklopljen je upravo u Koprivnici između dvije žene, i to u ljeto 2014. godine u tamošnjem matičnom uredu.

Po jedan gay brak u prvih devet mjeseci ove godine sklopljen je na području Zagorja, Karlovca, Virovitice, Osijeka, Dubrovnika i Like.


Tagovi: 2021 GAY BRAK ISTOSPOLNE ZAJEDNICE žIVOTNO PARTNERSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO