Najslušanija gradska i županijska radiopostaja ima novog vlasnika

Objavljeno, 21. listopada 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Moderno opremljena Radio Koprivnica
AUTOR
Robert Mihaljević

Radio Koprivnica, najslušanija radiopostaja u gradu i županiji, ima novog vlasnika. Promjena je već provedena u spisima Trgovačkog suda.

Radipostaju je preuzela koprivnička Planmedia te time postala najjača medijska kuća na sjeveru zemlje. Planmedia je izdavač tjednika Podravski list i portala podravski.hr koji je među najčitanijim regionalnim portalima u zemlji.

Vlasnica Radio Koprivnice bila je podravska menadžerica Zvonka Kovač koja je na čelu golske tvrtke Fugaplast. U Trgovačkom sudu 18. listopada upisana je promjena vlasništva prema kojoj je jedini osnivač društva, umjesto gospođe Kovač, koprivnička Planmedia.

“To je logičan nastavak širenja poslovanja naše medijske kuće. Najslušanija radiopostaja u županiji plus najčitaniji tjednik i portal – ta će sinergija omogućiti svim našim medijima i platformama du budu još bolji, odnosno još utjecajniji.

Dobitna kombinacija

Sinergija će se svakako osjetiti i u marketinškom segmentu našeg poslovanja”, rekao nam je direktor tvrtke Planmedia i odnedavno direktor Radija Koprivnice Mladen Švaco.

Otkriva kako Radio Koprivnicu očekuju brojne promjene i osvježenja u informativi i produkciji, a sve s ciljem da vjerni slušatelji dobiju još kvalitetniji svakodnevni sadržaj. Radio ima i novi slogan – “dobar radio za dobre ljude”.

Inače, Radio Koprivnica lani je ostvarila oko 2,8 milijuna kuna prihoda uz rast od 65 posto, a neto dobit bila je skromna te je iznosila blizu 20.000 kuna.

Tvrtka Planmedia istodobno je imala oko 5,9 milijuna kuna prihoda, što je 2,4 posto više nego prethodne godine. Neto dobit iznosila je 1,5 milijuna kuna, što je gotovo četiri puta više nego godinu ranije.


Tagovi: PLANMEDIA PODRAVSKI LIST RADIO KOPRIVNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO