UBIO ŠEST OSOBA PA SEBE

Najmasovniji zločin u samostalnoj Hrvatskoj zgrozio je cijelu Europu

Objavljeno, 02. kolovoza 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Strašan zločin potresao je u četvrtak navečer Hrvatsku: pomahnitali muškarac oko 21.30 sati na zagrebačkoj Kajzerici ubio šestero osoba: tri žene, dva muškarca i desetogodišnje dijete.

Svi su bili članovi iste obitelji, a preživjela je jedino sedmomjesečna beba. Oko 4 ujutro policija je javila kako je osumnjičenik za nezapamćeni masakr počinio samoubojstvo na području Brezovice prilikom pokušaja policije da ga uhiti.

Šesterostruko ubojstvo, kako pišu mediji, navodno je počinio ljubomorni bivši muž koji se želio osvetiti svojoj supruzi i njezinoj obitelji. No, policija nije potvrdila tu informaciju i zasad ne iznosi u javnost moguće motive.

Inače, riječ je o najmasovnijem ubojstvu u samostalnoj Hrvatskoj koji je zgrozio cijelu Europu.

Najstrašniji zločin na području Koprivničko-križevačke županije dogodilo se u veljači 2009. godine u Križevcima kad je Stjepan Rošker zbog nesuglasica sa zemljištem vojničkom puškom ubio četiri osobe.

Stjepan Rošker ušao je u dnevni boravak obiteljske kuće u Križevcim i počeo pucati te ubio bratića Sinišu Roškera (43), njegovu majku Đurđicu (63) i kćer Jasminu (14). Tihomiru Matoiću (19), dečku bratićeve starije kćeri, zadao je prostrjelne rane trbuha od kojih je kasnije preminuo.

Supruga Siniše Roškera, Snježana, spasila se skokom kroz prozor, a 20-godišnja kćer Sanela se u vrijeme ubojstva nalazila u kafiću.

Stjepan Rošker osuđen je na 40 godina zatvora, ali brzo je teško obolio te je umro.


Tagovi: STJEPAN ROšKER UBIO šEST OSOBA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO