Najljepša vijest: u Koprivnici lani rođeno više beba nego godinu ranije

Objavljeno, 23. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA / ILUSTRACIJA / Rodilište koprivničke bolnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Tijekom protekle godine u Koprivnici je rođeno 228 beba, što je devet mališana više nego godinu ranije.

Ohrabrujući podatak u moru sumornih demografskih vijesti otkrila je u ponedjeljak zamjenica koprivničkoga gradonačelnika Ksenija Ostriž.

“Ove je godine u gradu Koprivnici rođeno devet beba više nego prethodne, prema podacima našeg ureda za isplatu naknada za opremu novorođenih Koprivničanki i Koprivničanaca. Bar jedna utješna vijest u ovom kišnom i hladnom danu”, naglasila je Ksenija Ostriž.

Ksenija Ostriž
Ksenija Ostriž / Foto: Danica.hr

Pravo na pomoć, odnosno iznos naknade za opremu djetetu ostvaruje se u jednokratnom novčanom iznosu u visini 300 eura. Gradske su vlasti naknadu za svaku novorođenu bebu lani najprije podigli s 1500 na 2000 kuna, a od ove godine na 2260 kuna. 

Dok je u samoj Koprivnici rođeno više beba, na području cijele županije dogodio se najveći pad u povijesti. Kako je otkrio šef ginekologije i porodništva dr. Ivica Stanišić, tijekom prošle godine u koprivničkoj je bolnici rođeno ukupno 691 dijete.

Godinu ranije, tijekom 2021. godine, rođena je 781 beba. Lani je, dakle, bilo 90 novorođenih manje, što je drastičan pad od čak 12 posto.


Tagovi: BEBE DJECA KOPRIVNICA KSENIJA OSTRIž ROđENO BEBA RODILIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO