INVESTICIJA OD ČETIRI MILIJUNA KUNA

Najgušće naseljen gradski kvart konačno dobio vlastiti sustav grijanja

Objavljeno, 28. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Novi sustav grijanja sa šest vanjskih kotlovnica na Trgu kralja Tomislava i u Starčevićevoj ulici ovih će dana biti u funkciji, što znači da će se stanari najgušće naseljenoga koprivničkog kvarta konačno odvojiti od neučinkovite Podravkine kotlovnice.

Investicija je u utorak predstavljena u poduzeću Koprivnica-plin, nositelju investicije.

-Ukupna investicija u toplinski sustav iznosi oko četiri milijuna kuna, a projekt je u cijelosti financirao Koprivnica plin. Korisnicima je omogućena otplata na rate kroz 12 godina, ali i mogućnost jednokratne otplate uz popust. Po otplati sustava, kotlovnica postaje vlasništvo suvlasnika zgrade – izvijestio je na konferenciji za novinare Dean Gnjidić, predsjednik Uprave Koprivnica plina.

Član Uprave Koprivnica plina Marinko Bagarić naglasio je kako je instalirano šest novih vanjskih visokoučinkovitih kotlovnica i sad svaka zgrada ima vlastitu kotlovnicu ukupne snage 2,9 megavata. Predstavnik stanara Bruno Ćer zahvalio je investitoru na brzoj i kvalitetnoj realizaciji projekta kojim je riješena dugogodišnja neizvjesna situacija s grijanjem.

Projekt je pozdravio i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice rekavši kako je prije dvije godine njemački RWE ušao u vlasničku strukturu koprivničkog plinskog biznisa kao partner grada.

-Njihova ekspertiza i agilan pristup rezultirali su još jednim projektom na dobrobit građana Koprivnice – zaključio je Jakšić.


Tagovi: GRIJANJE KOPRIVNICA PLIN KOTLOVNICE

NEDAVNO OBJAVLJENO