ŽUPANIJSKI STOŽER PRIOPĆIO

Najgori dan u županiji: 188 zaraženih, četiri osobe umrle u bolnici

Objavljeno, 25. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: ČITATELJICA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je u srijedu kako je nakon pristiglih nalaza potvrđeno novih 188 slučajeva zaraze.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivan 731 slučaj bolesti, 60 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba.

U Općoj bolnici Koprivnica preminule su četiri osobe starosti 51, 77, 79 i 88 godina s pozitivitetom na koronavirus  koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od prošlotjednog utorka do danas u koprivničkoj bolnici preminulo je čak 14 osoba. Sve je više mlađih osoba na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 314 uzoraka, a od početka epidemije na području županije zabilježen je 2251 slučaj bolesti Covid-19.

Zabilježen je proboj koronavirusa u Domu sestre Jadranke u Čabrajima kod Križevaca u kojemu je nakon epidemiološke obrade potvrđen pozitivitet kod 39 korisnika i pet zaposlenika, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Dom je ujedno dobio detaljne upute i protokole Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije o načinu funkcioniranja s obzirom na izvanredne okolnosti.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO