Najesen novi dječji vrtić u Koprivnici, a u proljeće još jedan

Objavljeno, 17. travnja 2024. Vijesti
# Foto: GRAD / Novi dječji vrtić u Herešinu
AUTOR
Robert Mihaljević

Idući tjedan trebala bi početi izgradnja novog dječjeg vrtića u koprivničkom prigradskom naselju Herešinu u kojem će biti mjesta za 50 novih mališana.

Kako doznajemo u Gradskoj upravi, plan je da novi dječji vrtić bude dovršen već u rujnu, dakle do početka nove pedagoške godine. Dječji vrtić u Herešinu gradit će gradska građevinska tvrtka Koming čija je ponuda od 1,4 milijuna eura s pdv-om iazbrana kao najbolja.

Sufinanciranje

Vrtić u Herešinu imat će 405 četvornih metara i moći će primiti točno 52 djece. To je maksimalni kapacitet. U njemu će biti prostori za smještaj tri odgojne skupine, sve potrebne prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim igralištem za djecu.

Nova predškolska ustanova u Koprivnici gradit će se uz potporu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti iz kojeg je Grad dobio bespovratnih 3,22 milijuna eura za izgradnju dvaju dječjih vrtića: na gradskom području Bajeru i prigradskom naselju Herešinu.

Osigurano je sufinanciranje investicija u iznosu 2,68 milijuna eura za dječji vrtić Bajer te 0,52 milijuna eura za Herešin. Oba vrtića će osigurati dodatnih 332 mjesta za djecu jasličkog, vrtićkog te predškolskog uzrasta.

Za novi dječji vrtić Bajer odabrana je kao najpovoljnija ponuda križevačkog Radnika u iznosu od 6 milijuna eura s pdv-om. Za vrtić u Herešinu prošla je ponuda Kominga u iznosu od 1,4 milijuna eura.

Obrti za čuvanje

Novi vrtić u Herešinu, kako nam potvrđuju u Gradskoj upravi, bit će dovršen već u rujnu, a onaj veći u Bajeru vrata prvim mališanima otvorit će u proljeće iduće godine.

Dječji vrtić Bajer će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na 2205 četvornih metara. Za ukupno 280 djece izgradit će se sve potrebne prostorije i igralište na 4590 kvadratnih metara.

Ovog trena u četiri dječja vrtića predškolskim odgojem i obrazovanjem obuhvaćeno je više od 1000 djece jasličke, vrtićke i predškolske dobi. U 13 obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada ima oko 120 mališana.

Dva nova dječja vrtića u Koprivnici na duži će rok riješiti problem smještaja mališana u te ustanove. Očekuje se da od iduće godine više neće biti neupisane djece s područja grada.


Tagovi: BAJER DJEčJI VRTIć HEREšIN KOPRIVNICA VRTIć

NEDAVNO OBJAVLJENO