ZAVRŠIO RENESANSNI FESTIVAL

Najbolji dosad: Sjajan Renesansni festival u četiri dana posjetilo više od 50.000 ljudi

Objavljeno, 25. kolovoza 2019. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Renesansni festival u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Najspektakularniji Renesansni festival, 14. po redu, završio je u nedjelju navečer onako kako je i počeo – rijekom posjetitelja, vatrenim showom, viteškim bitkama i mističnim ugođajem na bedemima.

Prve, doduše posve neslužbene i grube procjene govore kako bi ovo mogao biti najposjećeniji Renesansni festival dosad. Naši sugovornici koji su cijele dane od četvrtka do nedjelje provodili na bedemima kažu kako je ovogodišnji festival kudikamo jači od lanjskog.

“Usudio bih se reći da je našu Renesansu u ta četiri dana sigurno posjetilo više od 50.000 ljudi”, kaže naš sugovornik.

Kako bilo, mora se priznati kako su direktor Turističke zajednice Koprivnice Renato Labazan i njegova ekipa napravili doista sjajnu stvar. Renesansni festival je jedna od najjačih turističkih manifestacija u regiji, što je potvrdio i ministar turizma Gari Cappelli koji ga je službeno otvorio.

“Prvi put sam ovdje i nakon što sam sve vidio, mogu reći da dajemo premalo novca s obzirom na kvalitetu koju vi ovdje stvarate. Hrvatska ima fantastičnih manifestacija, ali lako ih je ljeti raditi na moru.

No, napraviti to na kontinentu i pritom privući desetke tisuća ljudi, to je već izniman uspjeh. Renesansni festival u Koprivnici znači jako mnogo za hrvatski turizam i promociju naše zemlje”, poručio je ministar tijekom otvorenja.


Tagovi: MINISTAR TURIZMA POSJETITELJI RENESANSNI FESTIVAL

NEDAVNO OBJAVLJENO