ŽUPANOV PRIJEM ZA NAJBOLJE

Nagrađeni najbolji učenici i mentori, četvero ide na međunarodne olimpijade

Objavljeno, 14. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA (nagrađeni najbolji učenici i njihovi mentori)
AUTOR
Redakcijski tekst

Župan Darko Koren sa suradnicima održao je u četvrtak prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore kojima su uručene i nagrade za dobre rezultate na školskim natjecanjima.

Ukupno 41 učenik i 34 mentora nagrađeni su sa 113.000 kuna, a s tisuću kuna su nagrađeni i učenici koji su se kvalificirali u ekipe za međunarodne olimpijade u znanju.

Županiju i Hrvatsku će tako ovog ljeta predstavljati Luka Meštrović iz Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkoga“ Križevci koji je u svibnju nastupio na europskoj Olimpijadi iz fizike u Latviji, a uskoro će nastupiti na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Izraelu.

Tu je i Luka Rogoz iz Gimnazije „dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac koji će nastupiti na Olimpijadi iz geografije u Hong Kongu, Luka List iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koji će nastupiti na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Parizu te Marta Kunštić iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koja će nastupiti na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Mađarskoj.

Svečani prijem održan je za najuspješnije učenike i mentore osnovnih i srednjih škola s područja županije koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima te učenike koji će u narednim mjesecima predstavljati svoje škole i županiju na međunarodnim olimpijadama znanja.


Tagovi: NAJBOLJI OLIMPIJADA UčENICI ZUPAN

NEDAVNO OBJAVLJENO