PRIZNANJA U POVODU DANA GRADA

Nagrada za životno djelo i medalje Grada odlaze u prave ruke

Objavljeno, 19. listopada 2021. Vijesti
# Foto: MIRKO LUKAVSKI / GLAS PODRAVINE / Nada Šešić, voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznato je tko će dobiti najviše nagrade i priznanja u povodu Dana grada Koprivnice, 4. studenoga. Prijedlog je upućen Gradskom vijeću koje će o tome raspravljati i odlučivati u ponedjeljak, 25. listopada.

Nagradu za životno djelo dobit će Nada Šešić, i to za iznimne zasluge u kulturi i umjetnosti grada, županije i države. Gospođa Šešić, prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih voditelja, ima status umjetničkog voditelja i koreografa. Punih 40 godina radi kao plesni, a potom i umjetnički voditelj u Folklornom ansamblu Koprivnica.

Ansambl je pod njezinim vodstvom postao poznat i izvan granica Hrvatske, a zahvaljujući tome u Koprivnici se održava Međunarodni festival “Iz bakine škrinje”. Nada Šešić trenutno obnaša i dužnost predsjednice Folklornog ansambla Koprivnica i Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. Nagrada za životno djelo laureatu nosi i 30.000 kuna.

Medalje Grada otići će u ruke dobrovoljnjih darivatelja krvi s više od 100 davanja: Biserki Čutanec, Vesnici Samardžić, Miroslavu Lukčinu, Kristijanu Sminderovcu, Darku Solaru i Martinu Strmečkom. Za zasluge u kulturi i sportu medalju će dobiti Mirko Lukavski, za odgojno-obrazovni rad Vesna Petrušić, a za nezavisnu kulturnu i umjetničku scenu Tanja Špoljar. Njima pripada i nagrada od 10.000 kuna.

Plakete Grada bit će dodijeljene obitelji Gregorić-Rus za razvoj obrtništva, DVD-u Reka, Odredu izviđača Kamengrad, Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić te Maji Raščanec za očuvanje kulturne i tradicijske baštine.


Tagovi: DAN GRADA KOPRIVNICA NADA šEšIć žIVOTNO DJELO

NEDAVNO OBJAVLJENO