POLICIJA OTKRILA PREVARANTICU

Nada obećala Ivanu ljubavnu vezu pa ga pošteno ‘opelješila’

Objavljeno, 28. rujna 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Kućanica Nada J. (55), majka petero djece iz okolice Bjelovara, proglašena je krivom i osuđena jer je nesretnog Ivana (65) iz Vrbovca prevarila za 27.000 kuna obećavši mu da će živjeti i ljubovati s njim.

Prema nepravomoćnoj presudi, ona je u siječnju ove godine najprije nazvala Ivana te mu rekla da želi s njim živjeti, ali da ima dugovanje za stanarinu te da joj najprije posudi 2000 kuna, na što je Ivan pristao.

Potom je Ivana neki Pero automobilom odvezao na benzinsku postaju Petrol gdje je Nadi predao 2000 kuna. No, istog dana oko 17 sati Nada ga je opet nazvala i sva shrvana rekla da joj je upravo umrla majka i neka dođe k njoj, nakon čega su po njega došle nepoznate muške osobe imena Pero i Marko te ga odvezli u Garešnicu.

“Nada je tada rekla Ivanu da treba ići u Rijeku po pokojnu majku te da joj posudi10.000 kuna, što je on i učinio. Dva dana kasnije, oko 13 sati, Nada je s Perom, Markom i Nikolom zatražila od Ivana da joj posudi još 36.000 kuna kako bi zatvorila sve majčine dugove za stan u Rijeci koji će, kao, prodati pa kupiti kuću u Vrbovcu.

Ivan je potom u Zagrebačkoj banci u Vrbovcu podigao novčani iznos od 2000 eura, koji je zamijenio za kune, te Nadi predao 15.000 kuna, a nakon čega mu je rekla da će sav novac vratiti do 30. siječnja kada proda stan u Rijeci. No, to nikad nije učinila”, navodi se u presudi.

Općinski sud je Nadu J. osudio na godinu dana uvjetnog zatvora zbog kazneno djela prijevare te joj naložio da Ivanu vrati 27.000 kuna s kamatama. Presuda je nepravomoćna i Nada se na nju može žaliti.


Tagovi: BJELOVAR PREVARANTICA VRBOVEC ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO