Načelnik koprivničke policije naprasno dao ostavku. Otkrivamo razloge

Objavljeno, 02. rujna 2023. Vijesti
# Foto: POLICIJA / Nikola Milina i Marijan Kirin u petak u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Iznenadna promjena na čelu Policijske uprave u Koprivnici: načelnik Dragutin Vurnek naprasno je dao ostavku ovih dana.

U petak glavni ravnatelj policije Nikola Milina uručio je dosadašnjem zamjeniku načelnika Policijske uprave koprivničko–križevačke Marijanu Kirinu nalog za obavljanje poslova načelnika.

Kako javljaju iz policije, “dosadašnji načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek otišao je u zasluženu mirovinu“. No, Vurnek je lani u svibnju dobio petogodišnji mandat koji mu je trebao trajati do svibnja 2027. godine. Što se onda dogodilo?

Kirin novi šef

Prema našim neslužbenim informacijama, Vurnek je odlučio odstupiti prije kraja mandata i dati ostavku na svoju dužnost zbog privatnih problema.

“Ne, nema to veze sa zdravljem. Načelnik je jednostavno procijenio da je zbog tih problema u ovom času najbolje odstupiti s funkcije“, rekao nam je u petak visoki izvor iz Policijske uprave.

Naš izvor ne želi ulaziti u detalje, ali uvjerava nas kako se Vurnek nije ničim ogriješio o službu. Odnosno, ne odlazi iz poslovnih, već iz privatnih razloga.

Novi načelnik Marijan Kirin upoznao je u petak glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu sa stanjem sigurnosti na području Policijske uprave koje je praćenjem statističkih pokazatelja povoljno.

Smijenjen Puž

“Glavni ravnatelj policije Milina izrazio je zadovoljstvo rezultatima te naglasio da i nadalje očekuje učinkovitost u svim linijama rada policije, s naglaskom na sankcioniranje najtežih prekršitelja prometnih prekršaja te nultu toleranciju vezanu uz obiteljsko nasilje.

Novi načelnik Policijske uprave bit će imenovan na mandat od pet godina nakon provođenja zakonske procedure putem internog oglasa”, priopćili su iz MUP-a.

Tko će biti novi načelnik Policijske uprave u Koprivnici, znat će se nakon provedbe internog natječaja. Kirin je i ranije u više navrata slovio kao ozbiljan kandidat za tu funkciju, ali nikad se nije javio na natječaj. On je, dakle, vječni drugi čovjek koprivničke policije.

Vurnek je lani u svibnju na internom natječaju ‘pobijedio’ dotadašnjeg načelnika policije Miroslava Puža. Vurnek je, naime, HDZ-ov kadar, a Puž SDP-ov.


Tagovi: DRAGUTIN VURNEK MARIJAN KIRIN NAčELNIK POLICIJE OSTAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO