UNATOČ PRAVOMOĆNOJ PRESUDI I PRIJAVAMA

Načelnik: ‘Kafić radi na crno, bez računa, usred epidemije. I nikom ništa’

Objavljeno, 21. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Priča sa sjevera Hrvatske: ilegalni kafić radi bez ikakvih dozvola, unatoč epidemiološkim mjerama, a gazdi nitko ne može ništa.

Tako barem tvrdi načelnik općine Selnica na sjeveru Međimurja, Ervin Vičević, koji se zbog toga požalio i novinarima.

“Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića”, ispričao je za Novu TV Vičević. 

Načelnik tumači kako je kafić u prizemlju obiteljske kuće, radi na crno bez blagajne i dozvola.

“Ilegalni kafić radi godinama, u njega idu lokalni moćnici, policajci… i nitko ništa ne može. Smiju nam se”, ispričao je za Novu TV mještanin Selnice. 

Ilegalni kafić u Selnici / Foto: Ervin Vičevič

Policija je uz inspektore u svibnju obavila nadzor te utvrdila kako je vlasnik počinio prekršaj te ga je sud kaznio s 10.000 kuna. Unatoč presudi, ilegalni kafić i dalje radi.

Načelnik tvrdi da je ispred kafića dnevno parkirano po pet-šest vozila. Novinari Nove TV su zvali i Krajačića, ali on nije bio raspoložen za razgovor: “Nek’ načelnik priča što god hoće”.

Međimurska policija novinarima je potvrdila kako “ponovno postoji sumnja kako vlasnik obavlja ilegalnu ugostiteljsku djelatnost”.

“Izviješten je nadležni Državni inspektorat u Čakovcu te se očekuje njihovo daljnje postupanje”, priopćila je PU međimurska. 

Kako se priča po selu, vlasnik ilegalnog kafića svaki se put vadi kako je riječ o privatnom druženju, a ne ugostiteljskom objektu.


Tagovi: ERVIN VIčEVIć KAFIć NA CRNO MEđIMURJE

NEDAVNO OBJAVLJENO