PARCELE U VODICAMA

Načelnik i supruga imaju gradilišta na moru vrijedna blizu milijun kn

Objavljeno, 26. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Mirko Perok, načelnik Virja i HDZ-ov dužnosnik
AUTOR
Robert Mihaljević

Načelnik podravske općine Virje Mirko Perok (HDZ) posjeduje vrijedna gradilišta u Vodicama, a ti su podaci objavljeni u njegovoj imovinskoj kartici.

Dosad taj podatak nije bio poznat javnosti. Perok nam veli kako je njegova obitelj te parcele kupila još prije deset godina. No, u imovinskoj kartici iz 2013. godine tog zemljišta nije bilo. Kasnije je taj propust ispravljen.

Načelnik i njegova supruga posjeduju oko 630 kvadrata u urbanom dijelu Vodica, a vrijednost gradilišta procijenjena je na blizu milijun kuna. U prosjeku, kvadrat gradilišta vrijedan je oko 200 eura.

Mirko Perok objasnio je kako su parcele kupili zajedno sa supružnicima Čerkez iz Ferdinandovca. Riječ je o dvama česticama ukupne površine oko 1300 četvornih metara u kojima svaki od supružnika Perok i Čerkez ima po četvrtinu udjela.

U kartici je navedeno kako su parcele stekli “kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kupnjom od drugih izvora dohotka te kreditnim zaduženjem kod banke”.

Obitelj Perok godinama posjeduje i apartman u Povljani na otoku Pagu. Površine je oko 41 kvadratni metar, a tržišna vrijednost u imovinskoj kartici procijenjena je na 350.000 kuna, odnosno oko 47.000 eura.

Inače, Perok je u imovinskoj kartici prijavio načelničku plaću od 10.340 kuna. Supruga nije u radnom odnosu, a prima oko 2800 kuna naknade mjesečno.


Tagovi: GRADILIšTE MIRKO PEROK VIRJE VODICE

NEDAVNO OBJAVLJENO