PODIGNUTA JOŠ JEDNA OPTUŽNICA

Načelnik (HDZ) privatne ručkove, špeceraj i odjeću plaćao novcem Općine

Objavljeno, 30. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: Nova TV screenshot / Nediljko Bubnjar
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv HDZ-ovog načelnika općine kojeg se tereti da je za svoje privatne potrebe spiskao čak 289.000 općinskih kuna.

Načelnik je službenom općinskom karticom podizao novac s bankomata, plaćao ručkove i večere za sebe i svoju obitelj, kupovao špeceraj te odjeću i obuću u dućanima, unajmljivao automobile.

Načelnik siromašne općine Škabrnja Nediljko Bubnjar (54) i njegova zamjenica Kristina Erlić lani u lipnju već su optuženi za fiktivna službena putovanja i isplatu dnevnica, čime je proračun općine oštećen za 900.000 kuna.

USKOK ga u novom slučaju tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, priopćeno je u četvrtak.

“Tereti ga se da je od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019. kao načelnik Općine Škabrnja, koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom i kreditnom karticom koje su izdane Općini u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podizao gotovinu s računa Općine i to najmanje 49.042,92 kune.

Osim toga, karticama je u više navrata plaćao privatne troškove koje je napravio u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom robom, sportske odjeće i obuće, kožne galanterije, za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te drugim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 240.337,91 kune.

Na opisani način okrivljenik je u navedenom periodu ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 289.380,83 kune za koji iznos je oštetio općinu Škabrnja”, priopćio je danas USKOK.

Načelnik je, dakle, i nakon podizanja prve optužnice lani u lipnju nastavio općinski novac koristiti za svoje potrebe.


Tagovi: NAčELNIK NEDILJKO BUBNJAR OPTUžNICA šKABRNJA

NEDAVNO OBJAVLJENO