ISPLATA MILIJUNSKOG BONUSA

Na suđenju otkrivena imovina bivšeg direktora Piškornice Jozinovića

Objavljeno, 29. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Mladen Jozinović
AUTOR
Redakcijski tekst

Na Županijskom sudu u Varaždinu u petak je počelo suđenje bivšem direktoru Piškornice Mladenu Jozinoviću kojeg se tereti za nezakonitu isplatu 1,5 milijuna kuna bonusa i krivotvorenu diplomu zagrebačkog prometnog fakulteta.

Uskoro bi mu trebalo početi i ročište na Trgovačkom sudu u Bjelovaru u procesu kojim centar za optad Piškornica tužbom od njega traži naknadu 1,5 milijuna kuna štete s pripadajućim kamatama.

Pripremno ročište u Varaždinu pratio je portal ePodravina koji piše kako je Jozinović odmah na početku rekao kako je po struci elektrotehničar sa srednjom stručnom spremom, čime je, de facto, priznao da je imao krivotvorenu diplomu fakulteta.

Zaposlen je u tvrtki Zero Global Waste američkog binzismena Jeffa Blackarda, a prima plaću od 12.000 kuna. Vlasnik je obiteljske kuće, stana u Vinkovcima i apartmana u Metkoviću. Imovina mu je blokirana.

Epodravina navodi kako će se tijekom suđenja ispitati devet svjedoka, među njima četiri sadašnja i bivša župana Darko Koren, Željko Kolar, Matija Posavec i Predrag Štromar.

Iskaz će dati bivši načelnik Koprivničkog Ivanca Ivica Petričević, predsjednik NO-a Piškornice Marijan Štimac, direktor Piškornice-sanacijskog odlagališta Marijan Blažok, računovotkinja Sanja Pernjak i zaposlenica Piškornice Mihaela Juranić.


Tagovi: IMOVINA MLADEN JOZINOVIć SUđENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO