TKO ĆE U SABOR

Na saborskoj listi SDP-a Bajs i Rajn, na listu HDZ-a želi župan Koren

Objavljeno, 17. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: SDP / Bernardić, Jakšić i Ostojić zaigrali su u Koprivnici stolni nogomet
AUTOR
Robert Mihaljević

Šef SDP-a Davor Bernardić i potpredsjednik stranke dr. Rajko Ostojić bili su u subotu u obilasku II. izborne jedinice.

U Bjelovaru su dogovorili suradnju sa županom Damirom Bajsom koji će biti peti na listi za Sabor, što bi trebao biti siguran mandat.

U Koprivnici su održali radne sastanke s članstvom, ali nije poznato je li se razgovaralo o tome tko će iz te županije na listu za Sabor.

Situaciju svakako za lokalni SDP komplicira činjenica da bi se visoko na listi trebao naći i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji je nedavno prešao u HSS.

Hoće li, dakle, na listi biti gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, šef županijskog SDP-a Mladen Kešer i netko iz ženske kvote – zasad nije poznato.

MRŠIĆEV ANGAŽMAN

Znakovito je kako se na SDP-ovu sastanku u Koprivnici pojavio i Zvonimir Mršić, koji se nakon menadžerskih funkcija u Podravki i Agrokoru opet vratio aktivnoj politici.

Mršić navodno neće na listu za Sabor, ali priča se kako ima ambicije za istaknute pozicije u budućoj Vladi. Jasno, ako SDP bude u prilici sastavljati Vladu nakon izbora.

Osim toga, na listi za Sabor svakako se vidi i predsjednik županijskog HSS-a te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović. No, on bi eventualno mogao do saborske fotelje samo kao zamjena Rajnu.

Davor Bernardić i Zvonimir Mršić
Bernardić i Mršić u Koprivnici / Foto: SDP

Mjestu na HDZ-ovoj listi u II. izbornoj jedinici nada se i župan te čelnik Mreže Darko Koren. No, da je to i dalje neizvjesno može se iščitati iz Mrežina priopćenja u kojem se navodi kako se o suradnji treba najprije razgvorarati s HDZ-om.

Ako HDZ za to nije zainteresiran, “Koren je dobio mandat da odluči i dogovori nastup na izborima i u nekom alternativnom konceptu“, priopćeno je u subotu nakon sastanka predsjedništva Mreže.

BAJS KONTRA HREBAKA

Od lokalnih čelnika HDZ-a pak visokom se mjestu na listi nada šef županijske organizacije i dožupan Darko Sobota. Stranački izvori pak navode kako ni to ovog časa nije sigurno.

Nositelj liste SDP-ove Restart koalicije u II. izbornoj jedinici bit će dr. Rajko Ostojić. Šuška se kako bi se upravo u toj jedinici Ostojić mogao sučeliti s mogućim HDZ-ovim nositeljem dr. Vilijem Berošem, ministrom zdravstva.

Zanimljiv sraz odigrat će se i na bjelovarskom području. Župan Damir Bajs bit će peti na SDP-ovoj listi, a gradonačelnik Bjelovara i šef HSLS-a Dario Hrebak četvrti ili peti na HDZ-ovoj listi.

Bajs i Hrebak, inače, žestoko se politički sukobljavaju od prošlih lokalnih izbora i cijeli njihov mandat obilježen je oštrom retorikom. Bajsovi koalicijski partneri su SDP-ovci, a Hrebakovi HDZ-ovci.


Tagovi: DAMIR BAJS DARIO HREBAK DAVOR BERNARDIć IZBORI MISEL JAKSIC SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO