Na izbornu srijedu neki trgovački lanci rade, neki će biti zatvoreni

Objavljeno, 05. travnja 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / KTC
AUTOR
Robert Mihaljević

Trgovački lanci prilično su zbunjeni odlukom da izbori budu usred tjedna, u srijedu 17. travnja, te da taj dan automatski bude neradan.

Dio trgovaca već je odlučio hoće li raditi na dan izbora, a dio i dalje razmišlja. Za to vrijeme, iz Vlade i Ministarstva gospodarstva nema jasnih naputaka smije li se ili ne smije taj dan raditi.

U križevačkom trgovačkom divu KTC-u, prvom i jedinom koji je još prije četiri godine potpuno ukinuo rad nedjeljom i praznicima, i ovaj su put ostali dosljedni.

“Na dan izbora za zastupnike u Hrvatski sabor u srijedu 17. travnja KTC trgovački centri neće raditi”, rekli su u tom trgovačkom lancu

Iznimno, prema radnom vremenu nedjeljom, radit će gradske kavane u Križevcima i Pitomači, Lovačka kuća Sokolovac, motel, caffe barovi i benzinske postaje Prilesje te ostale benzinske postaje”, kažu u KTC-u.

Kaufland je pak već objavio da će njihove trgovine na izborni dan u srijedu raditi prema nedjeljnom radnom vremenu. Istu je odluku donio i trgovački lanac Spar čije će trgovine također biti otvorene u srijedu u cijeloj Hrvatskoj, prema nedjeljnom radnom vremenu.


Tagovi: IZBORI RADNO VRIJEME SRIJEDA TRGOVAčKI LANCI

NEDAVNO OBJAVLJENO