Na INA-i između Međimurja i Podravine vozači tankali dizel umjesto eurosupera!

Objavljeno, 30. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: OPĆINA DONJA DUBRAVA / Benzinska na kojoj je točeno krivo gorivo
AUTOR
Redakcijski tekst

Na benzinskoj postaji između Podravine i Međimurja više je desetaka vozača natočilo krivo pogrešno gorivo.

Za sve je kriva INA koja je spremnik za gorivo eurosper 95 na benzinskoj postaji u Donjoj Dubravi pogreškom nadopunila dizelom, otkriva portal eMedjimurje.

“Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi, s vremenom i stalo. Teško je palilo, a nakon nekog vremena nije se ni moglo upaliti. A da bi stvar bila gora, istim smo gorivom napunili i spremnik traktorske kosilice nogometnog kluba”, ispričao je za portal Ivan Međimurec iz Donje Dubrave.

On je jedan od 20-ak oštećenika koji su nakon točenja goriva na INA-inoj benzinskoj postaji u međimurskom mjestu prijavili kvarove na vozilima.

Benzinska postaja INA-e je na vrlo prometnoj državnoj cesti koja spaja Koprivničko-križevačku i Međimursku županiju. Navodno je gorivo tamo točilo i nekoliko vozača s područja Podravine.

“U spremniku za gorivo Eurosuper 95 utvrđeno je prisustvo dizelskog goriva nakon čega je prodaja goriva iz tog spremnika odmah obustavljena. Riječ je o izoliranom slučaju jer su sva ostala goriva u ostalim spremnicima propisane kvalitete i prodaju se regularno.

Svi kupci koji su izjavili prigovor, obaviješteni su o opravdanosti prigovora i zamoljeni su za dostavu troškova te je kompanija spremna nadoknaditi nastalu štetu na vozilima. Ovim putem ispričavamo se svim kupcima koji su zbog ovog događaja imali neugodnosti. 

Istovremeno INA interno utvrđuje sve pojedinosti kako bi se utvrdili razlozi koji su doveli do ovog događaja te spriječilo njegovo ponavljanje u budućnosti”, odgovorila je INA za eMedjimurje.


Tagovi: BENZINSKA DIZEL DONJA DUBRAVA EUROSUPER INA

NEDAVNO OBJAVLJENO