OTKRIVENI PODACI IZ ISTRAGE

Na dan kad je nestao, gradski pročelnik u kladionici je izgubio 428.000 kuna

Objavljeno, 16. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Na dan kad je nestao i samo dan prije nego što će se objesiti u šumi, virovitički pročelnik za financije Siniša Palm (37) u sportskoj kladionici na internetu izgubio je čak 428.000 kuna.

Taj je podatak jučer objavio Informativni centar Virovitica, koji je pod kontrolom gradskih vlasti i gradonačelnika Ivice Kirina. Objavljeni su i izlisti iz sportske kladionice toga kobnog 30. svibnja, na kojima su vidljive brojne uplate, uglavnom po 10.000 kuna po listiću. Podatke o uplatama mogla je dobiti samo policija, pa je jasno da ICV raspolaže povjerljivim dokumentima iz istrage.

“U istom danu, nešto prije 15 sati, dobio je 103.000 kuna. Tada, u nešto više od sat vremena, uplaćuje svu tu svotu na osam listića i sve gubi. Tada opet uplaćuje svoj novac u kladionicu. Toga dana, ako se uzme u obzir novac koji je uplatio na svoj račun iz drugih izvora (kartice i računa)  te onaj koji je dobio, ukupno je prokockao 428.166 kuna”, piše ICV-ov portal.

Kroz otprilike pet godina, otkrio je taj portal, Siniša Palm uspio je izvući iz gradskog proračuna više milijuna kuna. Činio je to tako da je prebacivao novac iz gradskog proračuna na račun Košarkaškog kluba Virovitica, čiji je Palm bio predsjednik. I to je radio gotovo svaki dan. Potom je novac s računa Kluba prebacivao na svoj privatni ili bi ga podizao na bankomatu.

Poslije je krivotvorio bankarske izvode o uplatama i isplatama s računa Grada, koje je kao pročelnik za financije prvi dobivao. Ali i izvode Košarkaškog kluba čiji je bio predsjednik.

ICV navodi kako je prije samoubojstva ostavio oproštajno pismo u kojem traži oprost za svoju slabost. Nestao je u petak, 30. svibnja, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je u ponedjeljak oko 11 sati u šumi desetak kilometara od Virovitice.


Tagovi: KLADIONICA PROCELNIK SAMOUBOJSTVO VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO