PAKAO NA ULICI

Na cesti ga izvukli iz auta i brutalno pretukli: ‘Ubili smo ga, bježimo…’

Objavljeno, 29. siječnja 2023. Naše priče
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Otac i trojica sinova presreli su muškarca, izvukli ga iz automobila te ga pred očima majke brutalno pretukli. Čovjek je s teškim tjelesnim ozljedama završio u bolnici.

Udarali su ga rukama i nogama po cijelom tijelu, više puta je dobio u udarce metalnom eurokukom u glavu, mlatili su ga metalnim šipkama i kamenom.

Žrtva je u napadu zadobila prijelom nosne kosti s deformacijom, opsežne otoke i krvne podljeve cijelog lica i glave, razderotine po licu i drugim dijelovima glave, ozlijeđen bubreg i ozljede koštanog sustava lijeve očne duplje.

Sve se dogodilo još u srpnju 2011. u Garešnici. Napadače – oca Ivicu (56) te sinove Slobodana (32), Sinišu (35) i Nenada (38) – Općinski sud u Bjelovaru osudio je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. Svi su dosad višestruko osuđivani za različita kaznena djela i prekršaje.

PRESRELI GA AUTOMOBILOM

Presudu je potvrdio Županijski sud u Bjelovaru odbivši sve žalbe okrivljenika kao neosnovnane. Moraju, dakle, u zatvor.

Ovih dana u privatnoj parnici sutkinja u Garešnici odlučila je i da osuđena četvorka napadnutome mora platiti oko 11.000 eura odštete plus 2600 eura odvjetničkih troškova. Ukupno je to oko 13.600 eura, odnosno otprilike 102.000 kuna. Ta je presuda nepravomoćna.

Napadnuti muškarac ispričao je kako je sve počelo kad je njegova sestra, tada 16-godišnjakinja, ostala trudna te otišla s jednim od sinova. Oni su joj branili tu vezu jer su znali o kakvoj je obitelji riječ.

“Jednog sam dana zatekao sestru u kući svu plavu i izudaranu i odmah sam znao što se desilo, a sestra mi jer rekla da ju je istukao Slobodan i molila me da je zaštitim i vratim kući.

Njihove iskaze pokopale su izjave drugih svjedoka, susjeda iz kuće pred kojom se dogodio cijeli napad

Ja sam je primio, a sestra je prijavila Slobodana da ju je tukao i on je završio u pritvoru, a ona je ostala živjeti sa sinom kod nas i otad kreću svi naši problemi s tom obitelji”, ispričao je napadnuti tijekom suđenja.

Kaže kako su ga presreli automobilom na cesti, izvukli iz vozila i brutalno pretukli. Njihove žene pak otrgnule su majku koja se grčevito držala za njega te je čvrsto primili dok su njega tukli.

“Majka mi je poslije rekla da me nisu prestajali tući dok god Ivica nije rekao: ‘Dobro, valjda smo ga ubili, bježmo’. Probudio sam se kad su došli policajci u civilu”, rekao je na sudu.

POLICIJA ČUVALA KUĆU

Zbog fizičkih napada i prijetnji, kaže, dotad je bio podnio čak 18 prijava protiv njih i već su osuđivani za to. Policija mu je, kaže, morala čuvati kuću, pa je jedno vrijeme sa suprugom morao otići u Biograd.

Napadači su na sud pozvali svjedoke koji su im dali alibi i tvrdili kako su tog dana u to vrijeme svi bili zajedno, pa je nemoguće da su otac i sinovi sudjelovali u napadu.

No, njihove iskaze pokopale su izjave drugih svjedoka, susjeda iz kuće pred kojom se dogodio cijeli napad. Supružnici su potvrdili kako su vidjeli da su automobili presreli jedno vozilo, izvukli čovjeka iz njega i brutalno ga tukli.

Kad je sve počelo, u strahu su se zaključali u kuću i nisu se usudili ni viriti kroz prozor. Izašli su van kad je sve bilo gotovo i kad su napadači otišli.


Tagovi: BJELOVAR GAREšNICA PRESUDA PRETUKLI TUKLI

NEDAVNO OBJAVLJENO