LJUBAVNI TROKUT U BILOGORI

Muž, žena i njezin mladi ljubavnik našli se na farmi. Uslijedio je kaos

Objavljeno, 05. travnja 2022. Naše priče
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Prava se drama s bizarnim i komičnim elementima odvijala na jednoj bilogorskoj farmi na kojoj su se susreli Vilim (41), njegova supruga (39) i njezin ljubavnik (30).

Priča ide ovako: žena je supruga prevarila s mlađim, inače radnikom na jednoj farmi na širem području Bjelovara, te se odselila k njemu i počeli su zajedno živjeti. No, Vilim se s time nije mogao pomiriti pa je učinio sve što je u njegovoj moći da nevjernu ženu vrati sebi.

Prema kaznenoj prijavi policije, prvo je lani u svibnju oko 18 sati s mobitela malodobne kćeri nazvao bivšu suprugu te joj “rekao da će njenog ljubavnog partnera utopiti u ribnjaku“. Potom je, tvrdi se u prijavi, drugi dan oko 20.30 sati došao na farmu na kojoj ljubavnik radi i zaprijetio mu da će “ga razbiti i potrgati”.

Tereti ga se da je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom, a na kazneni nalog policije Vilim je putem braniteljice u veljači ove godine podnio prigovor, pa taj kazneni nalog nije pravomoćan.

Vara ga s mlađom

No, za bizarno-komičnu priču koju vam želimo predočiti ključan je događaj potkraj svibnja lani kad su na farmu, prema prethodnom dogovoru, zajedno stigli Vilim i njegova bivša supruga kako bi se sastali s njezinim ljubavnikom.

Prema svjedočenju ljubavnika, njegova tadašnja partnerica je s bivšim mužem došla kako bi mu pokazala neke slike na mobitelu. Muž je htio dokazati bivšoj da je ljubavnik vara s jednom mlađom ženom te je tvrdio kako za to ima dokaze.

“U svom mobitelu Vilim je imao neke slike, a tražio je od mene mobitel da pokaže supruzi da sam ja zvao neku ženu po imenu K. Ja sam joj dao mobitel, ali Vilim ga je čapio i bacio u pašnjak. Psovao mi je mater četničku i govorio da će me zadaviti, da će me potrgati kad me uhvati.

Vilim me krenuo hvatati, a ja sam počeo trčati po farmi i nije me ulovio. Prethodni dan zvao je na ženin mobitel i rekao da će me utopiti u ribnjaku, a mobitel je bio na zvučniku i ja sam to čuo. Ja sam Hrvat i uvrijedilo me je što mi je Vilim psovao mater četničku”, ispričao je ljubavnik.

Neprijateljsko okruženje

Tijekom cijelog postupka Vilim se odlučio braniti šutnjom te uopće nije iznosio obranu, niti je odgovarao na pitanja. Žena je pak odbila svjedočiti jer je u međuvremenu “prekinula ljubavnu vezu i uspostavila sada izvanbračnu vezu s bivšim suprugom pa žive zajedno”.

Prekršajna sutkinja ovih je dana Vilima proglasila krivim je je “remetio javni red i mir vikom i galamom te je prouzrokovao strah i stvarao neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje na temelju etničke pripadnosti“.

Prema nepravomoćnoj presudi, Vilim je s bivšom suprugom tog dana stigao na farmu “gdje se nalazio R. (30), koji je bio u ljubavnoj vezi s J. (39) te je od R. zatražio mobitel kako bi bivšoj supruzi pokazao kako ju R. vara sa drugom ženom”.

“Obzirom da R. nije htio dati mobitel okrivljeniku, Vilim je počeo vikati i galamiti na R. riječima: Razbit ću te, jeb… ti mater četničku, istući ću te. Na to je R. počeo bježati od Vilima, a Vilim je trčao za njim i dalje vikao i galamio na R. riječima: Daj mobitel!

Značenje riječi četnik

R. i nadalje nije htio dati mobitel, već se vratio do svoje djevojke J. te joj dao svoj mobitel i nastavio bježati od  okrivljenika. Potom je Vilim došao do bivše supruge J. te joj iz ruke uzeo mobitel i nastavio trčati za R., a potom je mobitel bacio na livadu”, piše u presudi.

Policijska postaja dostavila je u sudski spis ispis iz operativne evidencije za napadnutog R. “u kojoj se isti izjašnjava kao Hrvat, a odgovarajući na pitanja suda također je izjavio da je Hrvat te da ga je uvrijedilo što mu je okrivljenik psovao mater četničku”.

“Analizirajući povijesno značenje riječi četnik, potpuno je jasno da je izjava okrivljenika kod napadnutog R. prouzrokovala strah i stvarala neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje na temelju etničke pripadnosti”, tumači prekršajna sutkinja.

Vilim je, dakle, proglašen krivim i osuđen na 5000 kuna kazne te mora platiti oko 1300 kuna sudskih troškova. Presuda je nepravomoćna, a još ga čeka i kazneni postupak zbog prijetnji.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO