Muž iz pištolja pucao na suprugu u krevetu. Sreća da je bio mortus pijan…

Objavljeno, 15. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 80-godišnjeg umirovljenika koji je iz pištolja pucao na svoju bolesnu, bespomoćnu suprugu koja je ležala na krevetu.

Ciljao ju je u glavu, ali bio je toliko pijan da je promašio i pogodio jastuk. Metak je prošao samo par centimetara od nje. Tereti ga se za teško ubojstvo u pokušaju, nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje. Prijeti mu višegodišnji zatvor.

“On je 12. veljače ove godine oko 13.45 sati u Zagrebu, u stanu u kojem je živio sa svojom bolesnom suprugom, s nakanom da ju usmrti u alkoholiziranom stanju ušao u njenu sobu i rekao joj da će je ubiti.

Potom je usmjerio pištolj prema njoj i ispalio hitac koji se zabio u jastuk pored nje. Terti ga se i da je suprugu od lipnja 2015. do veljače ove godine učestalo vrijeđao pogrdnim riječima i fizički napadao te joj prijetio i svojim ponašanjem, u duljem razdoblju, izazvao kod nje stanje bespomoćnosti i straha.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, ističu zagrebački tužitelji.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO