POLICIJA GA TRIPUT ULOVILA

Muškarac zaražen virusom odlazio u kafiće i ljudima kosio dvorišta

Objavljeno, 16. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / IUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac zaražen koronavirusom u četiri je dana triput kršio mjere liječenja i odlazio među ljude premda je morao biti u kućnoj izolaciji.

Prvi put je u petak zatečen kako pije pivo na terasi kafića u Virovitici te je policija odmah reagirala i kazneno ga prijavila za širenje i prenošenje zarazne bolesti. Do utorka je prijavljen još dvaput.

Kako je portal icv.hr neslužbeno doznao, riječ je o N. M. s područja Rogovca kojemu je određena mjera liječenja kod kuće, budući da je pozitivan na koronavirus. Mjera mu prestaje u srijedu.

Nakon što je zatečen u virovitičkom kafiću u petak, u subotu i ponedjeljak policija ga je ulovila kako kosi i uređuje okoliš ljudima po okolnim selima. No, obitelji koje su ga angažirale nisu pojma imale da je zaražen koronavirusom.

Iz virovitičke policije su odgovorili kako oni nemaju prikladne prostorije za zadržavanje zaraženih osoba koje krše mjere. Oni podnose kaznene prijave i o svemu obavještavaju epidemiologa.

Za to kazneno djelo predviđene su do dvije godine zatvora. Kako je zaraženi muškarac iz Rogovca, mjesta između Pitomače i Virovitice, to učinio triput, kazna može biti i veća.


Tagovi: KAFIć KOSIO VIROVITICA ZARAžEN

NEDAVNO OBJAVLJENO