Muškarac u 2 ujutro krenuo s puškom na policiju!

Objavljeno, 03. svibnja 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je u dramatičnoj akciji u 2 ujutro svladala muškarca koji je prema njima uperio pušku.

“Jučer, 2. svibnja oko 2 sata nakon ponoći u Nedelišću, Štamparskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prilikom službenog postupanja prema drugoj osobi uočili su nepoznatog muškarca s puškom u ruci, ali su ga odmah potom zbog mraka izgubili iz vida.
 
U kratkom vremenu oformljen je tim policijskih službenika Interventne jedinice policije i dr. policijskih službenika koji su krenuli u potragu. Nešto prije 3 sata u Uskoj ulici, kroz prozor jedne od obiteljskih kuća, na ulicu je iskočio muškarac s puškom u ruci te prijeteći uzviknuo prema policijskim službenicima. Ujedno, muškarac je prema njima okrenuo pušku te ju pritom repetirao.
 
Odvažnom i nadasve prisebnom reakcijom policijski službenici uspjeli su uz primjenu sredstava prisile svladati muškarca te ga uhititi i privesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Provjerom identiteta utvrđeno je kako se radi o 28-godišnjaku.
 
Očevidom s mjesta događaja izuzeta je Airsoft puška, model M4 A1 Carabine, kalibra 6 mm. Radi se o iznimno kvalitetnoj replici američke jurišne puške koja je posebno prilagođenoj bliskoj borbi i borbi unutar objekata. Takva puška svojim vanjskim izgledom nimalo ne odudara od originala.
 
Ističemo, kako su policijski službenici u iznimno složenoj i zahtjevnoj situaciji, sukladno načelu razmjernosti, prema napadaču primijenili najblaže sredstvo prisile te time postigli cilj postupanja. Najvažnije od svega, osigurali su da u opisanom događaju nitko nije stradao.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđeno kako je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te je uz podnijetu kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, rekli su u policiji.


Tagovi: MEDJIMURJE POLICIJA PUSKA

NEDAVNO OBJAVLJENO