Muškarac (60) spolno uznemiravao djevojčicu (13). Dobio 6 mjeseci uvjetno

Objavljeno, 22. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac (60) spolno je uznemiravao i dirao djevojčicu (13) pa joj mora platiti 29.000 kuna odštete, odlučio je sud.

Prije parnice za naknadu štete, on je u kaznenom postupku pravomoćno proglašen krivim za dva kaznena djela protiv spolne slobode, spolnim uznemiravanjem, te je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno.

Prema presudi, kriv je jer je u srpnju u Zagorju na parkiralištu stambene zgrade djevojčicu “uhvatio rukama oko struka te ju grlio, a kad je ona odmicala njegove ruke, ponovno je rukama hvatao za struk, zvao je da dođe u njegov stan, pitao ju da li ima dečka”.

Potom je, prema pravomoćnoj presudi, za vrijeme turističke manifestacije u večernjim satima “u zamračenom dijelu lunaparka, u cilju uspostavljanja intimne veze mimo volje djeteta, slijedio ju te u jednom trenutku joj prišao s leđa i rukama ju uhvatio oko struka te tražio od nje da ga poljubi”.

“Kad je ona isto odbijala učiniti, više puta ju je poljubio u obraz nastojeći ju poljubiti u usta iako se ona tome opirala nastojeći se osloboditi njegovih ruku, a kada se ipak uspjela izmaknuti, rukom ju primio za stražnjicu”, stoji u presudi.

Zbog trauma koje je proživjela kao žrtva spolnog uznemiravanja, djevojčica ima “niz zdravstvenih smetnji i to prije svega izraženu anksioznost, tjeskobu, česte glavobolje, zatvara se u sebe, od straha ne želi izlaziti iz kuće, izostajala je iz škole, pati od nesanice, nema apetit.

“Osim toga, osjeća emocionalnu uznemirenost te je u redovitom psihijatrijskom tretmanu u vidu odlazaka na terapije i konzumiranja lijekova u okviru Poliklinike za zaštitu djece te kod školskog pedagoga i neurologa”, zaključuje se u presudi donesenoj u četvrtak.

Djevojčica je putem zakonskih zastupnika, roditelja, od osuđenoga muškarca tužbom tražila 47.000 kuna odštete, ali sud joj je odlučio dosuditi samo 29.000 kuna.


Tagovi: DJEVOJčICA PRESUDA SPOLNO UZNEMIRAVANJE ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO