OZBILJNO RAČUNAJU NA NJEGA

Mršić kandidat za megaministarstvo razvoja u Bernardićevoj Vladi

Objavljeno, 30. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: SDP / Davor Bernardić i Zvonimir Mršić
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je kako će njegova Vlada, dobije li izbore, imati veliko ministarstvo za gospodarstvo pod čijom će kapom biti više sadašnjih ministarstava koja bi se ukinula.

Za to megaministarstvo jedan od glavnih kandidata je bivši predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić.

“Mogu samo reći da smo okupili najjači gospodarski tim koji će predvoditi izlazak Hrvatske iz ekonomske krize. U njemu su Zvonimir Mršić, Boris Lalovac, Josip Tica i Branko Grčić. Na njih računam kada su u pitanju gospodarstvo, europski fondovi, financije, poljoprivreda, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta”, otkrio je Bernardić u velikom razgovoru za Jutarnji.

Objasnio je kako Hrvatskoj ne trebaju u sektoru gospodarstva zasebna ministarstva za malo poduzetništvo i obrt, poljoprivredu, turizam, promet i infrastrukturu, regionalni razvoj i europske fondove.

“Nabrojao sam šest velikih cjelina koje su potporanj gospodarskoj aktivnosti. Smanjimo li njihov broj bit će bolja komunikacija, lakše donošenje odluka i veća efikasnost upravljanja sustavom”, navodi šef SDP-a.

A što na sve kaže Zvonimir Mršić? On ističe kako zasad ne razgovora o angažmanu u Vladi, već samo o prijedlozima za SDP-ov gospodarski program.

“Imamo prijedloge o poboljšanju sustava, poslovnog modela države i usluga koje pruža. Uostalom, Hrvatskoj uz premijera nije potrebno više od deset ministara. Sada se više od pet ministarstava bavi gospodarstvom kao da smo ekonomska velesila”, naglašava Mršić u intervjuu za poslovni tjednik Lider.

A kako bi se zvalo to novo megaministarstvo koje bi preuzelo velike ovlasti?

“Možemo ga nazvati Ministarstvo razvoja ili Ministarstvo ekonomskog prosperiteta. Nema smisla da imamo pet ministarstava čiji je obujam poslova jednak onome koji ima član uprave multinacionalne kompanije, a da ne govorimo kakvi su im rezultati”, zaključuje Mršić.


Tagovi: DAVOR BERNARDIć MINISTARSTVO SDP VLADA ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO