POGINUO NA MOTOCIKLU

Za tragičnu smrt 21-godišnjeg sina roditelji će dobiti 50.000 kuna odštete

Objavljeno, 06. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Roditelji Leonarda Pukeca (21), koji je u lipnju 2017. smrtno stradao kao motociklist u strašnoj prometnoj nesreći kod Sv. Petra Orehovca na križevačkom području, dobit će 50.000 kuna odštete na polici osiguranja iz tvrtke u kojoj je nesretni Pukec radio.

Pukec je kobnog dana oko 19.45 sati na otvorenom dijelu ceste svojom Yamahom pretjecao traktorista Stjepana (47) koji je u tom času neoprezno skrenuo u lijevo na polje. Tada je, prema presudi, “prednjim lijevim dijelom traktorskog utovarivača udario u desnu ruku Leonarda usljed čega je motociklist izgubio nadzor i sletio u polje zadobivši pritom ozljede u vidu višestrukog prijeloma svoda i baze lubanje, nagnječenje mozga, od čega je preminuo”. Protiv vozača traktora je nakon provedene istrage podignuta optužnica koja je potvrđena lani u siječnju.

Leonardo Pukec je u trenutku prometne nesreće radio u križevačkoj tvrtki koja je imala sklopljenu policu osiguranja od nezgode za svoje zaposlenike, i to na poslu te u slobodno vrijeme. Mladićevi majka i otac pokušali su se s osiguravateljskom kućom mirno dogovoriti o isplati odštete. Kako nisu uspjeli, podnijeli su tužbu i ovih dana dobili nepravomoćnu presudu u svoju korist.

Prema presudi, majci i ocu bit će isplaćeno po 25.000 kuna odštete za sinovu smrt, a osiguravateljska kuća mora im pokriti i oko 8000 kuna sudskih troškova.


Tagovi: MOTOIKLIST POGINUO PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO