STRAŠNA PROMETNA NESREĆA

Motociklist (28) izletio s ceste i poginuo u bijegu od policijskog presretača!

Objavljeno, 09. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajima iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Motociklist (28) poginuo je vozeći neregistrirani ducati kojim je izletio s ceste i udario u betonski prilazni most. Na mjestu je preminuo.

Policija je u petak izvijestila kako se teška nesreća dogodila u mjestu Dautan kod Bjelovara, a motociklist je u trenutku nesreće bježao policijskom presretaču.

“Oko 17,20 sati u mjestu Bulinac policijski službenici su uočili vozača motocikla koji je nosio zaštitnu kacigu, a koji se bez registracijske oznake na motociklu kretao velikom brzinom. Zbog sumnje u prekoračenje brzine kretanja, krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u mjesto Patkovac, gdje su ga koristeći svjetlosne i zvučne signale, pokušali zaustaviti na autobusnom ugibalištu.

Motociklist je tada smanjio brzinu i pokazao namjeru zaustavljanja, a policijski službenici su krećući se iza motociklista, skrenuli na ugibalište. No, motociklist je povećao brzinu i počeo bježati skrenuvši u sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautan. S obzirom na gustoću prometa na glavnoj cesti, policajci su ga prestali pratiti.  

Policijski  službenici su nastavili obavljati posao nadzora vožnjom kroz mjesto Dautan te su prelaskom oko 5 kilometara, usporavajući na cesti zbog usporavanja drugog vozila, u putnom jarku uočili motor i motociklistu nakon čega su obavijestili Operativno dežurstvo policijske uprave te hitnu medicinsku pomoć.

Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17,30 sati, kroz mjesto Dautan upravljao motociklom marke Ducati, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita „A“ kategorije.

Dolaskom do kućnog broja 73, uslijed neprilagođene brzine kretanja, u lijevom zavoju izgubio je nadzor nad motociklom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most i smrtno stradao. Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Bjelovar”, otkrili su danas u policiji.


Tagovi: MOTOCIKLIST POGINUO POLICIJA PRESRETAč PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO