Mortus pijani Danijel skrivio prometnu: ‘Žena me povrijedila pa sam se napio’

Objavljeno, 30. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Danijel (32) proglašen je krivim i osuđen zbog vožnje u pijanom stanju, a kobne je večeri imao i prometnu nesreću u kojoj je bio ozlijeđen.

Prema presudi, on je potkraj travnja lani u 21.10 sati, u Bjelovaru, u mjestu Breza u Ulici breza, upravljao osobnim automobilom austrijskih oznaka pod utjecajem alkohola, u koncentraciji od 2,1 promila u organizmu.

Sutkinja ga je osudila na novčanu kaznu od 1320 eura te jednomjesečnu zabranu vožnje. Kaznu je platio i za prometnu nesreću koju je skrivio. Presuda je nepravomoćna.

“Istina je da sam te noći vozio pijan. To je bilo u neposrednoj blizini moje kuće. Imao sam tad i prometnu nesreću i bio sam ozlijeđen i platio sam kaznu zbog prometne nesreće. Žao mi je što je došlo do svega.

Inače, nemam problema s alkoholom i ne smatram se ovisnikom, ali me je jako povrijedila bivša supruga i zbog toga sam konzumirao alkohol. Nakon prometne me je odvezla hitna”, branio se na sudu Danijel.

Premda je već osuđivan za vožnju pod utjecajem alkohola, sutkinja mu je odručila izreći minimalnu zakonsku kaznu za te promile. Najviša propisana kazna je 2650 eura.

“Sud je okrivljenika proglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu koja odgovara značaju i težini prekršaja, imovnom stanju, stupnju odgovornosti okrivljenika, kao i okolnostima pod kojima je prekršaj počinjen.

Priznanje prekršaja i činjenicu da je mlada osoba uzete su kao olakšavajuće okolnosti, a kao otežavajuću sud je uzeo u obzir dosadašnju kažnjavanost za istovrsno djelo prekršaja”, naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.


Tagovi: BJELOVAR NAPIO PIJAN PROMETNA žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO