INTERVENIRALA POLICIJA

Mortus pijan u 2 ujutro na hitnoj htio si sam izvaditi krv kuhinjskim nožem

Objavljeno, 14. veljače 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Mortus pijani Mirsad (54) proglašen je krivim i osuđen jer je oko 2 ujutro u dežurnoj ambulanti izvadio nož te liječnici i medicinskom tehničaru rekao kako će si sam izvaditi krv.

Prema presudi, on je lani u svibnju oko 2.15 ujutro u ambulanti hitnog psihijatrijskog prijema u KBC-u Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje je dovezen zbog alkoholiziranosti, za vrijeme dok je u krvi imao 2,0 promila alkohola, izvadio iz hlača kuhinjski nož dužine 20-ak centimetara.

“Držeći nož u ruci govorio je prisutnoj doktorici i medicinskom tehničaru: ‘Ne prilazite mi, sam ću si izvaditi krv’. Dakle, nosio je oružje za vrijeme dok je u krvi imao 2 promila alkohola”, stoji u presudi.

Dežurna liječnica potvrdila je kako je te noći kolima hitne pomoći dovezen Mirsad T. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, što je bilo utvrđeno i alkometrom koji je očitao visoku koncentraciju. U ambulanti se osim nje nalazio i medicinski tehničar.

“U jednom trenutku prilikom obrade, i to nakon što smo mu priopćili da ćemo mu vaditi krv, iz džepa hlača izvadio je kuhinjski nož te je rekao meni i tehničaru: ‘Ne prilazite mi, sam ću si izvaditi krv’. Nakon nekog vremena uspjela sam ga smiriti, a tehničar je pozvao zaštitare i policiju”, ispričala je na sudu liječnica.

Njezine riječi potvrdio je i medicinski tehničar koji je naveo kako se pacijent naknadno smirio, a po dolasku policije na mjesto događaja od njega je taj nož oduzet.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s 4000 kuna, a mora platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka. No, pitanje je hoće li to učiniti s obzirom da nitko ne zna gdje živi jer se iselio s adrese u Zagrebu na kojoj je godinama bio prijavljen.


Tagovi: HITNA IZVADITI KRV NOžEM PACIJENT PIJAN ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO