Moćni HDZ-ovac i član NO-a Podravke dokopao se nove važne funkcije

Objavljeno, 09. veljače 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Šef HDZ-a Andrej Plenković i novi voditelj uprave šuma Koprivnica Damir Felak
AUTOR
Robert Mihaljević

Moćni HDZ-ovac dokopao se nove važne i unosne funkcije: postao je voditelj Uprave šuma Koprivnica.

On je Damir Felak, vladar iz sjene u koprivničkome HDZ-u. Nedavno je, daleko od očiju javnosti, imenovan šefom važne šumarske uprave koja je odgovorna za čak deset šumarija na sjeveru: onih u Čakovcu, Đurđevcu, Ivancu, Kloštru Podravskom, Koprivnici, Križevcima, Ludbregu, Repašu, Sokolovcu i Varaždinu.

Dugogodišnji voditelj Uprave šuma Koprivnica bio je Mirko Kovačev iz Kalinovca kod Đurđevca, također važan HDZ-ov kadar. Navodno je Kovačev ovih dana otišao u mirovinu s obzirom da ima 65 godina, a na njegovo je mjesto odmah uskočio Felak.

Damir Felak, inače, bivši je saborski zastupnik HDZ-a, a jedno je vrijeme bio i član uprave Hrvatskih šuma, u mandatu HDZ-ove Vlade od 2008. do 2012. godine. Od 2020. godine do ove godine radio je u Hrvatskim šumama na poslovima višeg stručnog suradnika.

Lani je ušao u Nadzorni odbor Podravke, a obnaša i dužnost predsjednika Županijske skupštine u Koprivnici u kojoj vladajuću većinu čine HDZ, županova stranka Mreža te nekoliko manjih političkih grupacija.

Felakovo ime, inače, spominje se i u sms-ovima bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića koje je razmjenjivao s ljudima bliskim Andreju Plenkoviću. U jednom sms-u zalaže se da se ponovo vrati Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

“Rekao sam to Vučkovićki, uključit ću i Longina, Felaka, Marka Milića“, piše Jakupčić premijerovu specijalnom savjetniku Josipu Jeliću moleći ga za pomoć oko toga.


Tagovi: DAMIR FELAK NADZORNI ODBOR PODRAVKA šUMARIJA UPRAVA šUMA

NEDAVNO OBJAVLJENO