Mladiću policija oduzela registracijske pločice, on napravio nove – drvene

Objavljeno, 05. kolovoza 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Footgrafija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Nevjerojatan pokušaj prevare policije izveo je 25-godišnji mladić koje su ranije oduzeli registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti automobila.

On se, naime, dosjetio jadu pa je sam izradio nove pločice od – drveta! Potom je isprintao registracijsku oznaku pa papir zalijepio na drvo misleći da nitko ništa neće posumnjati. No, prevario se.

“Na graničnom prijelazu Stara Gradiška u četvrtak oko 18 sati na izlazu iz Hrvatske kontroliran je osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih pločica i 25-godišnji vozač, inače državljanin Švicarske.

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istome 1. kolovoza policija u Austriji oduzela pločice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti.

Do 4. kolovoza isti nije otklonio neispravnost vozila, već je sačinio registracijske pločice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih uporabio kao prave.

Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa i oduzeli pločice te protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave”, otkrili su danas iz policije.


Tagovi: DRVENE POLICIJA REGISTRACIJSKE PLOčICE TABLICE

NEDAVNO OBJAVLJENO