MLADI SPLITSKI POMORAC FILIP ZAVADLAV (25)

Mladiću koji je ubio 3 osobe na Facebooku otvorili grupu Heroj, a ne zločinac

Objavljeno, 12. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Facebook / Filip Zavadlav (25)
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi splitski pomorac Filip Zavadlav (25) uhićen je u subotu zbog ubojstva tri osobe u središtu Splita. Usmrtio ih je rafalima iz automatske puške.

Kako otkriva Slobodna Dalmacija, htio je smaknuti još najmanje dvije osobe, i to sve iz narko miljea. Kao motiv spominje se to da su mu tukli i maltretirali brata, ovisnika o drogama koji im je ostao dužan novac.

Nakon što su svi nacionalni mediji objavili njegov identitet, građani mu u komentarima u velikoj većini slučajeva daju potporu. Komentari se uglavnom svode na isto – kad sustav zakaže, onda je pojedinac prisiljen sam se boriti protiv kriminala.

Grupa na Facebooku već broji oko tisuću članova

Netko je na Facebooku stvorio i grupu “Filip Zavadlav – heroj, a ne zločinac!“, koja do danas već ima gotovo tisuću članova. I tamo se mladiću ubojici daje potpora za ono što je učinio.

Danas će Zavadlav na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu  iznijeti svoju obranu kao okrivljeni za smrt Jurice TorlakaMarina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana

Torlaka i Paića povezuju s narko miljeom. Torlak je ranije bio osuđen na tri godine zatvora jer je u prometnoj nesreći usmrtio osmogodišnju djevojčicu. S njim je u vozilu tada bio poznati splitski diler. Paić je već dvaput uhićivan s drogom.


Tagovi: FACEBOOK FILIP ZAVADLAV SPLIT UBOJICA

NEDAVNO OBJAVLJENO