POGINULA NESRETNA ŽENA

Mladiću koji je pijan skrivio fatalnu nesreću prijeti do 15 godina zatvora

Objavljeno, 03. rujna 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA (fotografija nema veze s tekstom)
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv pijanog mladića (27) koji je audijem izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 63-godišnja vozačica peugeota, priopćilo je u utorak Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Mladiću prijeti od tri do 15 godina zatvora, a posebno otegotna okolnost bit će mu činjenica da je nesreću skrivio u prilično alkoholiziranom stanju.

“Okrivljenog 27-godišnjaka tereti se da je 1. svibnja u Čakovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (najmanje 1,6 promila) i vozio nedopuštenom brzinom većom od 117 km/h na dijelu ceste na kojem je brzina vožnje ograničena na 50 km/h.

Potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnju stranu osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 63-godišnjakinja usporavajući vožnju zbog skretanja ulijevo u dvorište. U sudaru je žena zadobila više teških ozljeda od kojih je preminula u bolnici“, naveli su županijski tužitelji.

U teškoj nesreći ozlijeđene su četiri osobe, od kojih je vozačica peugeota preminula. Vozač audija i putnici u oba vozila bili su zbrinuti u čakovečkoj bolnici.

(U prvoj verziji teksta omaškom smo bili napisali da vozaču prijeti pet godina zatvora. Prava je istina da mu prijeti do 15 godina. Redakcija se ispričava čitateljima na nenamjernoj pogrešci)


Tagovi: PIJAN PROMETNA NESRECA SMRT

NEDAVNO OBJAVLJENO